Torres har tro på at vintersesongen kan reddes

Annonse
Denne saken er over 1 år gammel. Informasjonen i saken kan være feil eller utdatert.

Kanariøyenes president, Ángel Víctor Torres, forklarte denne tirsdagen at han har tro på at smittetrenden kan snu seg, og at målet er å reversere utviklingen i september. Han er klar på at øyregjeringens mål er å redde vintersesongen på Kanariøyene.

– Kanariøyene har gode muligheter, men vi har noen avgjørende uker i september for å reversere situasjonen, sa Torres i et intervju med 7.7 Radio. Han påpekte at ansvaret for hver enkelt innbygger nå er avgjørende for å snu smittetrenden.

Den kanariske presidenten forklarte at september er avgjørende for å snu trenden med økende smitte, slik at sykehusene ikke kollapser og at elevene kan returnere til skolen.

– Hvis vi får det til i september har vi tid til å få gode tall, de meste mulige for vinterturismen, sa Torres.

Testing på flyplasser

Han er klar på at vintersesongen vil avhenge mye av utviklingen i smitten, men at det også spørs om folk ønsker å forlate sine egne land.

Annonse

På spørsmål om regjeringen ønsker å fremheve spesifikke øyer som trygge destinasjoner svarte Torres at han tror det ville vært farlig å fremheve bestemte øyer over andre, og at testing i havner og på flyplasser er avgjørende for trygg turisme.

Må finne svar og løsninger

På spørsmål om han mener byrådet i Las Palmas må ta ansvaret for den negative utviklingen i byen svarte Torres at det er vanskelig å fastslå årsakene, og at det er innført tiltak.

Slik vil Kanariøyene redde vintersesongen

 

– Det er ingen objektiv og garantert årsak til hvorfor den første bølgen førte til flere tilfeller på Tenerife, og nå på Gran Canaria og i Las Palmas. Nå må vi finne svar og løsninger, og vi må reversere situasjonen, og for å gjøre det må handlingsplanen som virket før brukes igjen, konkluderte han.

Med dette hinter altså Torres til mulighetene for nye portforbud, noe øyregjeringen allerede har snakket om tidligere. Målet er likevel å unngå de strengeste tiltakene, og at eventuelle portforbud kun blir lokale tiltak i de hardest rammede områdene.

Add New Playlist