Siste
På onsdag møtte president Torres den marokkanske generalkonsulen i Las Palmas for å diskutere flyktningkrisen. Etterpå svarte han på journalistenes spørsmål om dette og ikke minst muligheten for at regjeringen innfører ny unntakstilstand. Fo

Torres: –⁠ Nødvendig å kontrollere avgangene


Stengningen av grenser mellom mange land på grunn av pandemien er hovedårsaken til at Marokko ikke kan ta imot hjemsendte immigranter som ankommer med båt til Kanariøyene. Det er umulig å returnere immigrantene gjennom Marokkos hovedstad Rabat, som har stengt både havner og flyplasser mot andre afrikanske land. Til tross for at returavtaler altså er på plass gjør viruskrisen det umulig å sende hjem immigrantene.

Det forklarte Kanariøyenes president, Ángel Víctor Torres, etter sitt møte med den marokkanske konsulen i Las Palmas, Ahmed Moussa.

Torres ønsker nå å benytte diplomatiske kanaler, og har diskutert en reise til Marokkos hovedstad Rabat med konsulen. Presidenten ønsker å diskutere hvilke tiltak som kan gjøres for å begrense strømmen av immigranter som drar fra Afrikas vestkyst. Både Torres og Moussa påpekte etter møtet at samarbeidet mellom Marokko og øygruppen er godt.

 

Over 2000 immigranter på sju dager
 
– Slik det ble gjort i nordlige deler av Marokko, hvor det har vært mulig å kontrollere avgangene med båter til Middelhavet, er det nødvendig å kontrollere avgangene fra sør over Atlanterhavet, som er der hele immigrasjonsstrømmen nå har åpnet til øyene, forklarte Torres etter møtet.

Han forklarte overfor pressen at møtet gikk bra, og at konsulen har vist interesse for å bidra til å begrense den pågående flyktningkrisen, som nå minner stadig mer om krisen i 2006-2008.