Transport – slik kommer du deg rundt på Gran Canaria

Når det kommer til transport på Gran Canaria har du en rekke muligheter for å komme deg rundt på denne fantastiske øya.

I tillegg til den alltid populære taxien finnes det et godt nettverk av offentlig transport via buss, kjent som guaguas blant de lokale.

Ruteinformasjonen har også blitt bedre de siste årene, med både reiseplanlegger og lett forståelige tidstabeller på nett.

I denne guiden får du vite mer om offentlig transport, taxitilbudet, og leiebiler på Gran Canaria.

De blå bussene på Gran Canaria

transport på gran canaria

Gran Canaria sitt hovedsystem for offentlig transport er de blå bussene. Disse kjører mellom byer og landsbyer, og er både trygge, billige, og moderne.

Annonse

nettsiden til Global – selskapet som drifter bussene, finner du en komplett oversikt over hvor disse kjører og til hvilke tider.

Siden er tilgjengelig både på spansk og engelsk.

Hovedstoppene for de blå bussene er i Puerto Rico, Maspalomas, og i Playa del Inglés i sør, og San Telmo og Santa Catalina i Las Palmas. Her finner du også informasjon på flere språk om de mest populære rutene.

Hvis du bor på Gran Canaria anbefaler vi at du skaffer deg et av kortene til Global, som gir deg gode rabatter på bussreiser.

Du kan søke om disse på nett eller besøke kontorene til Global på et av disse stedene for å skaffe deg et reisekort. De to øverste kontorene, San Telmo, og Santa Catalina, er de eneste som utsteder disse kortene. De kan derimot fylles på ved en rekke utsalgsteder på Gran Canaria.

De gule bussene på Gran Canaria

transport på gran canaria

Hvis du skal reise til Gran Canaria sin hovedstad Las Palmas er det de gule bussene du bruker for å komme deg rundt i byen. De er trygge og billige, og en effektiv måte å reise på når du vil se Las Palmas.

For å bruke de gule bussene må du kjøpe et reisekort på en av hovedstasjonene i Las Palmas, slik som San Telmo eller Santa Catalina, da de ikke lenger aksepterer kontant betaling ombord.

Den røde bussen på Gran Canaria

sightseeing på gran canaria

Hvis du ikke ønsker å skaffe deg et reisekort eller benytte de gule bybussene, finnes det heldigvis et flott alternativ for å se de mest interessante stedene i Las Palmas.

Den røde bussen uten tak kjører rundt og rundt i byen hver dag, og du kan gå av og på så mye du vil. Med den røde bussen kommer du enkelt frem til hovedattraksjonene i byen, fra stranda til Gamlebyen.

Bussen stopper også på et flott utsiktspunkt over byen. Billetter får du kjøpt på hovedstasjonene i Las Palmas.

Turistbusser på Gran Canaria

turistbuss på gran canaria

Disse ser du konstant på Gran Canaria. Turistbussene frakter solhungrige turister fra flyplass til hotell, eller til attraksjoner på øya. På lokalspråket kalles disse «guiri guagas». Disse kan du kun benytte hvis du har bestilt på forhånd, f.eks. via et reisebyrå.

Enkelte bussruter blir også satt opp av parker og attraksjoner på øya, og det informeres da om disse i hotellresepsjonen og i brosjyrer.

Taxi på Gran Canaria

taxi og drosje på gran canaria

Taxitilbudet på Gran Canaria er en annen populær måte å reise rundt på. Det finnes nesten alltid en taxi tilgjengelig ved nærmeste stopp, spesielt i byer og turistområder.

Disse er relativt billige og en mer komfortabel måte å reise på enn buss. Hvis du skal langt kan det derimot bli ganske kostbart å reise med taxi, men sammenlignet med norske priser er de uansett billige.

Taxiselskapet som opererer på Gran Canaria heter Socom Taxi.

Disse har sin egen nettside der du kan bestille reiser, en egen mobilapp som enkelt lar deg bestille en bil til din lokasjon, og en taxisentral du kan ringe.

Telefon: +34 928 15 47 77 

Leiebil på Gran Canaria

leie bil på gran canaria

En veldig populær måte å komme seg rundt på Gran Canaria er leiebil. Fremfor taxi koster dette langt mindre hvis du ønsker å kjøre rundt på øya, og det gir deg selvsagt langt mer frihet.

Det finnes en rekke selskaper som leier ut biler, både på flyplassen og i turistområdene, og noen av de mest populære er Avis og Goldcar. Du kan også bestille leiebil hos de fleste reisebyråer og flyselskaper, og ofte får du best pris dersom du gjør nettopp det.

Både SAS og Norwegian tilbyr gunstige avtaler for leie av bil på sine reisemål. Se etter tilbudene når du bestiller din reise.

 

Add New Playlist