Smittestatus på Kanariøyene

174

Aktive tilfeller

162

Døde

Tre nye dødsfall på Kanariøyene onsdag

av | 25.03.2020

24 mennesker har så langt mistet livet i kampen mot coronaviruset på Kanariøyene, og kurven peker oppover.

Les også: Influensa har tatt 24 liv på Kanariøyene i vinter

Antallet smittede stiger også med 127 nye bekreftede tilfeller det siste døgnet. Totalt har 784 personer fått påvist Covid-19 på øygruppen siden utbruddet startet.

I dag ble også tallet på antall friskmeldte oppdatert, og dette viser at kun 2.2 prosent av de som har fått påvist smitte nå er friske, med totalt 15 personer.

Les også: Smitten sprer seg i den spanske regjeringen

1600 sengeplasser

Antall sengeplasser på øygruppen gir noe rom for optimisme. I kampen mot coronaviruset har Kanariøyene nesten 1600 sengeplasser klare for å møte helsekrisen.

235 personer har blitt lagt inn på sykehus, som tilsvarer 35,7 prosent av alle de smittede.

Det store antallet innleggelser har ført til at myndighetene på Tenerife har besluttet å opprette et feltsykehus i den store messehallen Recinto Ferial. Her skal opp til 220 pasienter som ikke trenger intensivbehandling kunne legges inn.

I den store messehallen Recinto Ferial på Tenerife skal mellom 50 til 220 sengeplasser være operative innen få dager. Foto: Wikimedia Commons

Les også: Flere dødsfall i Spania enn Kina

Dette er smittefordelingen

Onsdag kveld er det fremdeles Tenerife som er hardest rammet, med 409 bekreftede tilfeller. Det tilsvarer over 60 prosent av de smittede på øygruppen. Gran Canaria følger etter med 172 tilfeller. La Palma har 33 påviste tilfeller, Fuerteventura har 20, Lanzarote har 17, La Gomera har 4, og El Hierro 3.

Nå som antallet døde har begynt å stige har myndighetene besluttet å ikke lenger rapportere om alderen på de døde, og heller ikke på hvilken øy de befant seg. Dermed kan vi ikke lenger levere disse tallene til våre lesere. Antallet smittetilfeller skal fortsatt rapporteres pr. Kanariøy.

De fleste som blir bekreftet på Kanariøyene er i hjemmeisolasjon.

Les også: Smitte ombord på cruiseskip i Las Palmas

Coronalinje

Helsevesenet har nå forsterket sin telefontjeneste for de som mistenker at de er smittet. Hvis du har symptomer slik som hoste, feber, hodepine, diaré, er kortpustet, eller har kroppsverk, kan du ta kontakt med på dette nummeret: 900 112 061 (fungerer kun fra spansk nummer – er du akutt syk, ring 112).

Helsedepartementet minner om at alle som har blitt testet blir oppringt når resultatene foreligger, og at man ikke selv skal ringe inn for å etterlyse resultatene, da telefonlinjene kan kollapse hvis for mange ringer inn.

Les også: Slik gikk reisen fra Gran Canaria til Gardermoen

Venter på hurtigtester

Frem til forrige søndag hadde Kanariøyene utført 3545 tester for Covid-19, men for øyeblikket blir bare de som er alvorlig syke testet. Helsevesenet venter fremdeles på 30.000 hurtigtester som skal bidra til å øke takten på antallet som blir testet for smitte.

I tillegg sliter kanariske myndigheter med å skaffe nok beskyttelsesmateriell for å håndtere situasjonen.

Regjeringen på Kanariøyene har til nå bedt helsemyndighetene om 4,851,269 masker av typen FFP2 og FFP3, i tillegg til hansker, ansiktsvisirer, og beskyttelsesdrakter. Kun 180.060 masker har blitt sendt:  62.000 fra staten, og 117.000 har blitt donert fra Inditex.

 

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

Andre nyheter:

Flyplassen på Fuerteventura skal bytte navn – får kritikk

Flyplassen på Fuerteventura skal bytte navn – får kritikk

Byrådet i Puerto del Rosario vil bytte navn på flyplassen, men møter kraftig kritikk fra flere hold. Etter at det ble klart at byrådet i Puerto del Rosario på Fuerteventura har besluttet å bytte navn på øyas flyplass fra Aeropuerto de Fuerteventura til Aeropuerto de...

Protestaksjon blokkerte for transport av flyktninger

Protestaksjon blokkerte for transport av flyktninger

Innbyggerne i Tunte på Gran Canaria forsøker å blokkere for transporten av flyktninger som skal sendes dit for å sitte i karantene. Innbyggerne krever at de returnerer de hundre immigrantene som allerede har vært der i to måneder, og ikke tar inn de nye som har...

Truer med å ta staten til retten etter flyktningkaos

Truer med å ta staten til retten etter flyktningkaos

Kanariøyenes president, Ángel Víctor Torres, kunngjorde i går at sentrale og regionale myndigheter må komme til enighet om hvordan flyktningene skal tas hånd om når de ankommer øygruppen i småbåter. Regjeringen på Kanariøyene gjør det også klart at de er villige til å...

Tester app for å finne ledige parkeringsplasser i Las Palmas

Tester app for å finne ledige parkeringsplasser i Las Palmas

En ny app for å finne ledige parkeringsplasser i sanntid testes nå ut i Avenida Marítima i Las Palmas. SagulpaLPA Park skal informere deg om hvor det er ledige parkeringsplasser i regulerte parkeringsområder. Prosjektet testes ut i Las Palmas nå, og skal være i full...

Nå åpner campingplassene på Gran Canaria

Nå åpner campingplassene på Gran Canaria

Nå åpner øyrådet flere populære campingplasser på Gran Canaria. Til sammen har disse kapasitet til 600 personer i hytter og 93 campingvogner og bobiler. Miljødepartementet har besluttet å gjenåpne fem camping-områder i fjellene på Gran Canaria fra lørdag. Utenom de...