Siste
Det var passasjerer på denne berg- og dalbanen, kjent som Tomahawk, som ble skadet da et tre veltet og grener løsnet. Foto: PortAventura

Tre veltet over berg- og dalbane –⁠ 14 personer skadd

I populær fornøyelsespark i Spania.


14 personer ble skadet, to av dem alvorlig, da et tre falt på berg-og-dalbanen Tomahawk i PortAventura fornøyelsespark i Spania på søndag, melder avisa LaVanguardia

Parken ligger i Tarragona-byen Salou og er en av de mest besøkte i landet.

Parkledelsen meldte først om hendelsen.

– Søndag morgen inntraff en uheldig hendelse da et tre veltet nær Tomahawk-attraksjonen på grunn av kraftig vind. Noen av grenene traff gjester som satt på attraksjonen, skriver parken i en uttalelse. 

Parken understreker at alle nødprotokoller ble iverksatt, og at de berørte fikk rask hjelp av førstehjelpsteamet i parken. 

Et ukjent antall personer ble fraktet til sykehus etter hendelsen. 

Politiet etterforsker nå årsaken til ulykken. 

Parkledelsen hevder i sin uttalelse at ulykken er en hendelse uavhengig av drift og vedlikehold av attraksjonene.

– Vi tilbyr vårt fulle samarbeid med myndighetene, og vi takker teamet vårt og nødetatene for deres effektivitet og raske respons. Dette er en hendelse som ikke er relatert til drift og vedlikehold av attraksjonene våre, som overholder de høyeste sikkerhetsstandardene og er underlagt strenge, daglige inspeksjoner, skriver parken.  

Politiets foreløpige etterforskning tyder på at kraftig vind som følge av stormen Karlotta, forårsaket at treet veltet på fornøyelsesparkens besøkende. 

Ifølge lokale medier skal sterke vindkast være årsaken til at treet traff berg- og dalbanen.

To mindreårige skal være blant de skadde, men de skal være utenfor fare, opplyser lokale myndigheter.