Tredje biljakt på fem dager på Gran Canaria


To unge personer stakk av fra en politikontroll i Agaete, og flyktet i høy hastighet mot Bañaderos, hvor de til slutt ble stoppet. Dette er den tredje dramatiske biljakten på bare fem dager på øya, og torsdagens biljakt føyer seg inn i rekken av farlige situasjoner på veiene den siste tiden.
På torsdag og søndag måtte også politiet ta opp jakten i høy hastighet da personer stakk av fra politikontroller langs motorveien GC-1.

Den første biljakten fant sted torsdag 20. februar, og den andre søndag 24. februar. Den første gikk fra Maspalomas til La Aldea, og flere politifolk og biler ble skadet under jakten. Et par som er tidligere dømt ble pågrepet.

Den andre biljakten endte med at en bil fra Policia Local i Telde ble skadet da den ble påkjørt av den uregjerlige sjåføren. To politifolk ble skadet. Denne jakten startet i Playa del Inglés.

Stor hastighet

Nå er også en tredje biljakt registrert, etter at to unge personer stakk av fra Guardia Civil sin kontroll i utkanten av Agaete hvor karnevalsfeiringen ble avholdt. Disse skal ha kjørt i stor hastighet langs GC-2. Bilen ble stoppet i Arucas.

Det hele startet kl. 17:00, når operasjonssentralen fikk melding om at en patrulje hadde tatt opp jakten på en leiebil som hadde stukket av fra politikontrollen. Flere biler ble satt inn i jakten.

Farlige manøvre

Etter mer enn 10 kilometer utførte leiebilen flere farlige manøvre som påførte en rekke andre biler skader, men politiet fikk stanset bilen like før rundkjøringen ved Bañaderos i Arucas. En 24-åring og en 37-åring ble pågrepet.

Det viste seg også at sjåføren hverken har førerkort eller var egnet til å føre bil, da han skal ha vært ruset på cannabis.