Kanariøyenes turistmyndigheter håper på 400.000 turister i august. Foto: Canariavisen

Tror 400 000 turister kommer til Kanariøyene i august


Kanariøyenes turistminister Yaiza Castilla har tro på sommersesongen, og tror så mye som 50% av turismen kan være gjenopprettet i august dersom vaksineringen går bra, restriksjonene lettes og EU innfører et felles vaksinepass.

På onsdag kunngjorde Castilla at myndighetene ser optimistisk på sommeren, da hun la frem øygruppens strategi for turisme etter Covid-19.

Likevel ønsket ministeren å understreke at man ikke bør forvente det beste, etter at hotellene har gjennomgått tre runder med åpning og stenging på et års tid, på grunn av for mye optimisme og strenge restriksjoner.

50% i august

Turistdepartementet tror likevel at Kanariøyene kan få rundt 50% av turistene som normalt ankommer i august tilbake den måneden.

Hun påpekte at dette avhenger av at det ikke skjer noe uforutsett, slik som nye mutasjoner, restriksjoner eller store utbrudd.

– Tallet må bli tatt med forsiktighet og realisme, sa ministeren, og advarte mot «falske forhåpninger».

Vaksineringen er avgjørende

– Det ser ut til å være gode forventninger. Positive nyheter begynner å komme, slik som fremgangen med vaksinering, som vi håper vil intensiveres slik at det går så fort som vi ønsker, fortalte Castilla.

For å oppnå 50%, som tilsvarer rundt 400.000 turister i august, er det mange brikker som må falle på plass.

Les også:

Forslag til nytt vaksinepass skal komme i mars
 

Vaksinepass

–Det er muligheter for at restriksjonene lettes i markedene som sender turister hit, og sammen med vaksinepass som lanseres på et europeisk nivå vil det være en fordel for oss, og fører til at vi er positive og tror at gjenopprettelsen kan komme før, heller enn senere, men man må være forsiktig, sa Castilla.

Bestillingene eksploderte

Og det er ingen tvil om at reiselysten er der hos viktige markeder som Storbritannia. I forrige uke, da den britiske statsministeren kunngjorde muligheter for reiser i mai, eksploderte bestillingene hos flyselskapene.

Easyjet sier bestillingene økte med 337% sammenlignet med forrige uke og med 630% av på feriepakker, etter at Boris Johnson kom med sin kunngjøring.

Kanariøyenes president er positiv til vaksinepass:

 

– Veldig positivt

– Det er fortsatt etterspørsel, et ønske om å reise, og spesielt til Kanariøyene. Det er veldig positivt fordi det understreker all innsatsen og den gode jobben som den kanariske turistindustrien har gjort i så mange år. Dette skjer ikke over natta, legger hun til.

Øygruppens turistmyndigheter planlegger nå en investering på 500.000 euro i et insentivfond for å styrke luftfarten til og fra øygruppen. I årets site halvdel skal det også investeres enda mer, lover direktøren i Kanariøyenes turistpromotør, Promotur, Juan José Lorenzo.

Turistdepartementet har også lagt frem en strategisk plan for å digitalisere og modernisere turistindustrien, slik Canariavisen har skrevet om tidligere.

Turistminister Yaiza Castilla ønsker å konkurrere mot turoperatørene, og å gi merverdi til turistene med ny digitaliseringsstrategi. Foto: Gobierno de Canarias

Ambisiøst prosjekt

Målet med det ambisiøse prosjektet innebærer opprettelsen av egne salgskanaler for alt innenfor turistsektoren, slik at øygruppen blir mindre avhengige av turoperatørene.

Dette skal gjøres gjennom en digital plattform der kanariske selskaper kan selge sine tjenester direkte til turistene.

Det skal utvikles en digital salgsakanal med nettside og applikasjoner som skal rette seg mot turistene. Her skal operatører på Kanariøyene kunne selge opphold, aktiviteter og tjenester direkte til de reisende.