Truende mann skutt av politiet på Tenerife


En mann i 30-årene ble skutt i benet av politiet etter at han truet flere forbipasserende med kniv og forsøkte å angripe en politibetjent.

Hendelsen fant sted kl. 17:30 i La Laguna på Tenerife, fredag 10. juli.

Den truende mannen skal ha vært meget nervøs og stresset da det nasjonale poltiet ankom stedet. Når en av betjentene gikk ut av bilen skal han ha forsøkt å angripe poltiet, som derfor løsnet skudd mot mannen, som ble truffet i benet. Politiet fikk deretter kontroll på mannen.

Flere butikkansatte i området har forklart til La Provincia at de først hørte skuddet fra politimannens våpen, og at den unge mannen hadde på seg bukser, men ikke sko eller noe på overkroppen.

Han skal ha ropt usammenhengende setninger både før og etter at politiet fikk kontroll på han, og flere av vitnene mente at mannen kunne ha psykiske problemer eller være påvirket av narkotika.

I tillegg til det nasjonale politiet rykket også det lokale politiet i La Laguna ut for å sperre av området.

Det nasjonale politiet tiltakte ambulanse for å hjelpe den mistenkte, som ble sendt til sykehus for behandling av skuddskader i låret.

Saken vil rutinemessig bli etterforsket av politiet, men vitner på stedet har forklart at det åpenbart var et tilfelle av selvforsvar fra politiets side.