Truer med direkte forhandlinger hvis EU ikke kjapper seg


Turistministeren på Kanariøyene truer med at øyregjeringen vil gå direkte i forhandlinger med flyselskaper og turoperatører, dersom EU ikke kjapper seg for å gjenopprette turistaktiviteten.

Turistminister Yaiza Castilla stiller nå krav om at EU skal få fortgang i gjenåpning av turismen, ettersom situasjonen er meget tidssensitiv for øygruppen. Dersom EU ikke kjapper seg mener Castilla at øyregjeringen bør forhandle direkte med flyselskaper, turoperatører og hotellene.

– Må bli kvitt flyfrykten

Øyregjeringen har tidligere uttalt seg om at egne helsepass bør deles ut til turister som har blitt testet før avreise, og at ny teknologi kan bidra til å gjøre turisme trygt igjen. Kanariske myndigheter har også vært positive til ordninger hvor regioner i Spania oppretter egne «trygge korridorer» for reise mellom områder som har likt smittetrykk.

Digitalt helsepass: de første reisene går til Kanariøyene i juli
Castilla har også ytret seg om britenes håndtering av pandemien, og mener dette i kombinasjon med brexit har skapt en meget uheldig situasjon for turismen på øygruppen.

 

– Vi må bli kvitt flyfrykten og frykten for å reise, og folk må få se at vi er en trygg destinasjon som tilpasser oss den nye virkeligheten, sier ministeren.