Kanariøyene

Spania

2354

Bekreftet smittet

160

Døde

1976

Friskmeldt

239 228

Smittet

27 125

Døde

150 376

Friskmeldt

Smittestatus på Kanariøyene

2354

Bekreftet smittet

160

Døde

AnnonseTUI tror Kanariøyene åpner for turister i sommer

av | 15.05.2020

Saken fortsetter under annonsen.


Turoperatøren TUI er overbevist om at det blir sommerferie både på Kanariøyene og Mallorca, og at øygruppene vil gjøre alt de kan for å gradvis gjenåpne flyplasser og hoteller.

Den største turoperatøren i Europa er dermed positiv til at de kan sende turister til Kanariøyene utover sommeren.

– Spesielt i de siste ukene har Spania hatt en god fremgang i kampen mot infeksjonen, og situasjonen stabiliserer seg mer og mer, sa direktøren for TUI i Tyskland, Marek Andryszak i et intervju med tv-kanalen RTL.

Den norske regjeringen setter imidlertid en effektiv stopper for nordmenns sydenferie i sommer, etter at de i dag kunngjorde at de vil opprettholde reiserådene.

Store forskjeller

Han understreket i intervjuet at det er store regionale forskjeller i Spania, noe som har kommet dårlig frem i nyhetsdekningen hos utenlandske medier som dekker situasjonen i Spania. I intervjuet pekte han spesielt på Kanariøyene og Mallorca som steder med en positiv utvikling.

Ettersom Spania er et relativt stort land er det også variasjoner i situasjonen omkring viruset. Dette gjør at situasjonen er en helt annen på Kanariøyene og Mallorca enn i f.eks. Madrid, som er hardt rammet av pandemien.

Tror prisene vil falle

Andryszak tror også at prisene på ferieturer vil falle, ettersom turistnæringen trenger å dekke faste kostnader mens etterspørselen er lav.

Saken fortsetter under annonsen.


Til tross for meget effektive tiltak har det de siste dagene vært en svak økning i antall smittede som bekymrer helseekspertene i Spania, men antallet døde har likevel gått ned også de siste dagene.

Myndighetene følger utviklingen nøye.

– Må belage seg på norgesferie

Til tross for optimismen blant toppene i reiseselskapet TUI er norske myndigheter mer negative. Statsminister Erna Solberg sa nylig i et intervju med NTB at folk må belage seg på norgesferie i sommer. Dette budskapet ble møtt med blandede følelser hos mange, og har ført til en debatt om det høye prisnivået i Norge.

EU har på sin side sagt at de ønsker en gradvis åpning av grensene, og vil ha folk ut på reise allerede i sommer. Likevel ønsker de ikke å overstyre medlemslandene, og det er antatt at Spania vil beholde en rekke av de strenge tiltakene en god stund til.

Alt avhenger av smittesituasjonen

Hvilke muligheter sommeren byr på er altså selve tusenkronersspørsmålet, og alt avhenger av hvordan smittesituasjonen utvikler seg i tiden som kommer.

Kanariøyenes president, Ángel Víctor Torres, advarte mot uansvarlig oppførsel under nedtrappingen denne fredagen, og sier utviklingen i situasjonen avhenger av at alle oppfører seg ansvarlig for å unngå en ny smittebølge.

 

Saken fortsetter under annonsen.


AnnonseAnnonse

Andre nyheter:

Vil forlenge unntakstilstanden – garanterer at dette er siste gang

Vil forlenge unntakstilstanden – garanterer at dette er siste gang

Det baskiske nasjonalistpartiet vil stemme for en sjette forlengelse av unntakstilstanden. Forslaget skal opp i kongressen neste onsdag. Venstre-republikanerne i Esquerra Republicana de Catalunya har på sin side gått med på at de skal avstå fra å stemme, noe som gir...

90.000 kanariere får garantilønn av staten

90.000 kanariere får garantilønn av staten

Kostnaden for garantilønnordningen beløper seg til tre milliarder euro i året. Garantilønnordningen medfører en økning på rundt 100 millioner euro i økt støtte sammenlignet med nåværende tiltak. Tiltaket ble vedtatt i kongressen på fredag. Det er de fattigste som skal...

Portforbudet oppheves for alle i fase 3

Portforbudet oppheves for alle i fase 3

I fase 3 av nedtrappingen oppheves portforbudet for alle, uteservering kan øke kapasiteten til 75%, og fellesområder åpnes opp. Dette er noen av hovedpunktene i bulletinen for fase 3 som La Gomera, El Hierro og La Graciosa går inn i på mandag. Det er forventet at...

36 passasjerer i isolasjon på Lanzarote etter flyreise

36 passasjerer i isolasjon på Lanzarote etter flyreise

36 passasjerer som var ombord på Iberia Express-flyet med en coronasmittet mann er isolert på hotell. Øyrådet tar regningen for karantenen, og de 36 er isolert ved Blu Sea Lanzarote Palm-hotellet i Puerto del Carmen. Etter at en reisende fra Madrid til Lanzarote...