Siste

Twitch-stjerne vandaliserte sanddynene i Maspalomas

Twitch-stjerne med over 600 000 følgere vandaliserte sanddynene i Maspalomas på direkten.


Da den Sør-koreanske streameren «Jinnytty» besøkte Gran Canaria, bestemte hun seg for å vandalisere sanddynene i Maspalomas på direkten.

Den kontroversielle streameren er kjent for å laste opp videoer fra feriemål hun reiser til og har 677 541 følgere på plattformen Twitch, der hvem som helst kan sende direkte.

Da folk fra Gran Canaria oppdaget klippet gikk det raskt viralt på øygruppen.

Med 5000 seere flyttet hun flere steiner rundt for å skrive et ord i sanda. Området er beskyttet som et naturreservat og det er derfor forbudt å endre landskapet på noen som helst måte.

Selv om det å flytte noen steiner kan virke harmløst, utsettes sanddynene ofte for slik vandalisme, som i verste fall bidrar til at de krymper. Maspalomas er en av de virkelig store naturskattene på Gran Canaria og besøkes av mange turister og fastboende.

– Dette er nok et bevis på hva som skjer når området bare har beskyttelse på papiret, uten håndhevelse, skriver miljøforsker Adrián Flores på Twitter.

LES OGSÅ: Tråkker du feil her, vanker det bøter

Til tross for dette har det blitt skrevet ut mange bøter for vandalisme i Maspalomas, noe Canariavisen har omtalt tidligere.

Det siste året har miljøvernsavdelingen i øyrådet på Gran Canaria bøtelagt over hundre personer for skadeverk på Maspalomas-sanddynene.

I tillegg har det såkalte cruisingmiljøet, der folk jakter på tilfeldig sex med fremmede, påført sanddynene skader. Canariavisen skrev om problemet i 2021.

Tidligere har Twitch-stjerna også blitt kritisert for å reise under coronapandemien og for å ikke ta pandemien seriøst, ifølge Insider.com