Regjeringen har forlenget sine reiseråd til 1. mars. Foto: Canariavisen

Tysk turoperatør tror turismen kommer seg til påske


Tyske turoperatører tror reiser til Kanariøyene kan bli mulig fra påsken, og tror ikke at vaksineringen må bli ferdig før turismen kan gjenopprettes.

Det er den tyske turoperatøren FTI Group som skriver i en pressemelding at internasjonal turisme kan gjennopprettes fra påsken på Kanariøyene. Også Egypt, Dubai og Tyskland selv nevnes som reisemål de tror kan ta imot turister igjen.

– Må lære å leve med viruset

FTI Group er Tysklands tredje største turoperatør, bak Tui og Der Touristik.

– Å vente til alle har blitt vaksinert er ikke en løsning etter vårt syn, fordi vi må lære å leve med viruset på en eller annen måte, og tillate trygg reising mens forebyggende tiltak blir fulgt, sier sjefen for selskapet, Ralph Schiller.

Tror testing er løsningen

Selskapet tror at testing kan bidra til å gjøre reiser mulig i påsken, og viser til det selskapet mener var trygg reising i fjor sommer.

– Etter nesten et år i pandemien lengter mange kunder etter en avslappende pause, så vi må jobbe med politikere for å skape trygge måter folk kan reise på. Vi har sterk tro på at en trygg påskeferie er mulig med riktig testing, sier Schiller.

Norges største turoperatør tror imidlertid at folk vil vente på vaksinen før de setter seg på Spania-flyet igjen.

– Ja, flere av våre kunder sier at de gjerne vil vite når de skal vaksineres før de bestemmer seg for avreisedato for sin sommerferie hos oss, sier sjef i Ving Norge Marie-Anne Zachrisson til nettstedet flysmart24.