Siste
Foto: Canariavisen

Tyskland, Danmark og Nederland grønnlister Kanariøyene


Både Tyskland, Danmark og Nederland har nå satt Kanariøyene på sin grønne liste. Dermed kan turister fra disse landene slippe reisekarantene når de kommer hjem fra ferie på øygruppen.

Det første charterflyet fra Danmark lander på Gran Canaria allerede 26. mai, når Spies (danske Ving) setter kursen fra København og Billund, og prisene er heller ikke avskrekkende.

Vi fant billetter ned til 1195 danske kroner tur/retur da vi sjekket Spies sin kalender denne fredagen.

Gradvis gjenåpning

Danmark har frarådet alle unødvendige reiser siden februar og krevd både testing og ti dagers karantene for dansker som har vært på reise.

I april godkjente danskene en plan for gradvis gjenåpning og færre reiserestriksjoner. Landet vurderer nå Europa etter regioner og ikke på landsbasis, slik Norge gjør.

Dermed kan de åpne for reiser til områder med lav smitte, slik som Kanariøyene. Smittetrykket på øygruppen er for tiden 84,38 per 100 000 innbyggere.

På Gran Canaria er det nede i 62 smittede per 100 000 de siste to ukene.

– Gode nyheter

Kanariøyenes president Ángel Víctor Torres kunngjorde at denne fredagen at også Tyskland grønnlister Kanariøyene.

– Akkurat nå har Tyskland inkludert Kanariøyene på sin grønne liste. Gode nyheter for øygruppen og vår økonomiske gjenoppbygging, skriver Torres på Twitter.

Rundt 1,1 millioner flyseter er satt opp fra Tyskland alene fra mai til oktober i år, melder øygruppens turistminister, Yaiza Castilla.

Fra 15. mai har også Nederland satt Kanariøyene på sin grønne liste.

Fra Norge i juni

Nordmenn må derimot vente til juni, da Ving er første charterselskap ut med reiser til Kanariøyene.

– Nå gleder vi oss til at vi snart er på vingene igjen med vårt eget flyselskap Sunclass. Første avgang til Gran Canaria er planlagt til 23. juni. Vi flyr til Las Palmas hver onsdag fra Gardermoen gjennom hele sommeren, sier Country Manager i Ving Norge, Marie-Anne Zachrisson, til Canariavisen. 

Ving-sjefen forteller at det blir flere avganger i oktober.

– Den 23. oktober er det dags å starte opp lørdagsavgangene fra Oslo Gardermoen. I vintersesongen flyr vi til Gran Canaria fra 12 avreiseflyplasser i Norge. Til Tenerife flyr vi fra de fire største, forteller Zachrisson.