Siste

Tyver raidet et hus i Maspalomas –⁠ truet beboere på livet


Skrik, bråk, og rop om hjelp som kom fra leiligheten søndag 29. desember i Maspalomas førte til at naboer løp til for å hjelpe. I leiligheten skal de ha funnet beboere midt oppe i et voldelig ran.

Hendelsen skal ha skjedd i La Paloma, i byen San Fernando i Maspalomas.

Naboene skal ha anholdt en av ranerne inne i leiligheten frem til politiet kom til stedet, bekrefter kilder i politiet som avisen Canarias7 har snakket med.

Tyvene skal ha tatt seg inn i huset ved å knuse et vindu, men ble raskt oppdaget på grunn av bråket. En ung mann som var inne i leiligheten skal ha blitt truet på livet for å oppgi koden til pengeskapet han hadde i et av rommene.

Tyvene fikk tak i 2750 euro, fire klokker, gullsmykker, og andre verdisaker. Angivelig skal tyvene ha visst om verdiene på forhånd.

I leiligheten skal det bo tre mennesker - den unge mannen som ble offer for det voldelige ranet, samt to kvinner.

To av tyvene skal ha kommet seg unna, mens den tredje ble anholdt av naboer i påvente av politiet. Takket være gode beskrivelser en av gjerningsmennene pågrepet tirsdag 2. januar i Las Palmas.

Den andre som kom seg vekk fra stedet meldte seg selv for politiet i Las Palmas, og ble pågrepet etter å ha avlevert deler av byttet fra ranet.