Ungdom gir blanke i smittevernreglene


Store folkemengder gir blanke i smittevernreglene. Nå reagerer flere innbyggere i Vegueta etter at festedene ungdom ikke overholdt kravet om hverken avstand eller maske.  

Åpningen av utestedene i Vegueta etter unntakstilstanden har ført til at store folkemengder samles på utesteder og i gatene. Flere har nå reagert på at spesielt unge mennesker ser ut til å gi blanke i smittevernreglene.

Innbyggere i området ble torsdag kveld vitne til at flere unge mennesker tok til gatene for å feste uten å overholde sikkerhetsavstanden eller maskepåbudet. Naboassosiasjonen Triana San Telmo og Mercado de Vegueta har nå anmeldt saken, og fordømmer oppførselen. I tillegg til bråk i gatene mener de folkemengdene og bruddene på smittevernreglene er uholdbart.

En innbygger filmet folkemengdene i gatene, hvor man kan se unge mennesker som drikker og sosialiserer uten å bry seg om hverken avstand eller krav om maske.

Tiltakene som er innført i den nye normalen etter at unntakstilstanden ble avsluttet 21. juni tillater utesteder å ha åpent på nattestid, men kun i uteserveringen. Alle gjester skal sitte ved bordene sine, og maksimal kapasitet er 70 prosent av normalen. Gjestene skal overholde sikkerhetsavstanden på 1,5 meter, og hvis dette ikke lar seg gjøre skal de bruke maske.

På torsdag erklærte regjeringen på Kanariøyene et det skal lettes på flere av tiltakene ettersom utviklingen i smittesituasjonen tillater dette. Neste uke skal det lettes på flere tiltak, inkludert krav til utelivsbransjen.

Ifølge Kanariøyenes helseminister, Julio Pérez, skal det åpnes ytterligere for denne bransjen, samtidig som forbudet mot å danse fremdeles skal gjelde.