Siste
Foto: Canariavisen

Unge refses: –⁠ Det er uhørt, sier helsearbeider

En 20 år gammel kvinne med mistenkt smitte dro til Kanariøyene. Helsearbeidere refser de unge for ansvarsløsheten. «


Den femte smittebølgen har allerede begynt på Kanariøyene.

Denne torsdagen ble rekordmange smittetilfeller registrert på øygruppen. Det er de unge som står for mesteparten av smittespredningen, ettersom de enda ikke har fått vaksinen.

– 10 prosent av de innlagte på Kanariøyene er unge – de er ikke immune. I tillegg kan de smitte de rundt seg, så vi ber de være ansvarlige, sa lungelege ved Dr. Negrín-sykehuset i et intervju med Cadena Cope forrige fredag.

En helsearbeider i Salamanca, som varslet om den smittede kvinnen som reiste til Kanariøyene, tror sykehusene vil merke mindre til den femte bølgen.

– Sannsynligvis merker ikke sykehusene noe til denne bølgen, fordi det er unge personer, de fleste uten symptomer, men i fastlegetjenesten blir det komplisert, forklarer helsearbeideren til La Gaceta de Salamanca.

15% av pasienter som oppsøkte fastlegen i byen på mandag i forrige uke var unge personer som mistenkte smitte.

Legene reagerer på ansvarsløsheten hos de unge.

– En 20 år gammel kvinne kom med seriøs mistanke om Covid-19, og en PCR ble utført. Når vi ringte henne for å informere om at testen var positiv, sier hun at hun nettopp har gått av flyet på Kanariøyene. Det er uhørt! Når du tar en PCR skal du være isolert frem til resultatet foreligger. Vi forstår ikke hvordan kvinnen kom seg forbi helsekontrollen på Kanariøyene, sier helsearbeideren til avisen.

Denne torsdagen ble det registret 513 nye smittetilfeller på Kanariøyene. Aldri før har så mange fått påvist smitte på et døgn.