Siste
Foto: Braathens.

Usikker framtid for Braathens

Selskapet flyr blant annet Ving-gjester til Kanariøyene.


Det svenske selskapet bak Braathens International Airlines står overfor økonomiske utfordringer, og en økonomisk rekonstruksjon har blitt godkjent, meldte nettstedet Flysmart24 før helga. 

Til tross for dette hevder selskapet at flyene vil operere som vanlig.

Braathens International Airlines er en del av BRA-konsernet og flyr blant andre norske Ving-gjester på ferie til Las Palmas fra Kristiansand, Molde og Stavanger, og til Tenerife fra Stavanger i vinter. 

– Jeg er trygg på at flyvningene vi har med Braathens kommer å gjennomføres som planlagt. Dermed får ikke dette noen konsekvenser for våre gjester, sier Country Manager i Ving Norge, Marie-Ann Zachrisson, til Canariavisen. 

Rekonstruksjon

Eierselskapet BRA, hvor den norske Braathens-arvingen Per G. Braathen er hovedeier, sier nå de vil hente inn ekstra kapital. Rekonstruksjonen rammer både Braathen Regional og Braathen International med datterselskap. 

– Kostnader må spares og kontrakter reforhandles senere, noe som kan endre bildet, sier den svenske flyanalytikeren Jan Ohlsson til Flysmart24.

Kaos i Sverige

Den usikre økonomiske situasjonen til flyselskapet skapte kaos på Bromma flyplass utenfor Stockholm nylig, da drivstoffleverandøren nølte med å fylle opp flyene. Situasjonen ble til slutt løst, men ikke før tusenvis av passasjerer ble rammet av forsinkelser. 

Årsakene til selskapets økonomiske turbulens bunner ut i økte kostnader, en nedgang i svensk innenrikstrafikk, forsinkelser i flyleveranser og reservedeler, og en svak svensk krone, står det i en redegjørelse selskapet har publisert.