Full oversikt over reiseregler og koronarestriksjoner når du skal ut å fly

Select Page

Ut å fly? Denne siden gir deg full oversikt over reisereglene som gjelder

Teknologiselskap har opprettet en portal som gir deg full oversikt over restriksjoner og krav når du skal ut å fly.

Nettsiden Traveldoc.aero gir deg full oversikt over koronareglene og reiserestriksjoner for hele ruten. Magicmockups/Canariavisen

Av Leo Lunde
Oppdatert 7. mars 2021 kl. 20:05

Av Leo Lunde
Oppdatert 7. mars 2021 kl. 20:05

Slik får du full oversikt over reiseregler og koronarestriksjoner når du skal ut å fly!

Hvis du har forsøkt å sette seg inn i reglene som til enhver tid gjelder når du skal ut å fly internasjonalt, vet du at dette ikke alltid er enkelt.

Både avreiseland og ankomstland har egne koronaregler, og bryter du disse risikerer du konsekvenser i form av innreisenekt og bøter, også innen EU.

Reisereglene er heller ikke enkle å sette seg inn i, ettersom det krever at man både søker og finner frem til informasjon på nettsidene til landenes egne myndigheter. Skal du mellomlande blir dette enda mer komplisert og tidkrevende.

Alle reisereglene på et sted

Det vi og garantert også mange reisende har savnet er derfor en søkbar database over alle reiserestriksjoner som gjelder, enten man skal fra Spania til Norge med direktefly, eller mellomlande i for eksempel Tyskland eller Nederland på reisen.

Reglene er jo kompliserte nok i hvert land, men hvis turen din går fra for eksempel Gran Canaria i Spania til Schiphol i Nederland og så videre til Gardermoen i Norge må du faktisk sette deg inn i både Nederland og Norge sine innreiseregler.

Søkbar portal for reiseregler

For å gjøre nettopp denne oppgaven enklere, har selskapet ICTS Europe Systems opprettet en søkbar portal, der du kan legge inn reisen din med eventuelle mellomlandinger, og få opp en rask og lettforståelig oversikt over reglene som gjelder på din rute.

ICTS er neppe et selskap du har hørt om med mindre du jobber innen luftfarten, men selskapet er en stor leverandør av teknologiløsninger til bransjen, og har selskaper som Norwegian på sin kundeliste.

Gjennom tjenesten Traveldoc.aero kan du gjøre et kjapt søk, der du legger inn hvor du reiser fra, til, og hvilke dokumenter du har med deg.

Vi testet portalen

Resultatet er en fin oversikt over alle reisereglene du må forholde deg til, slik som krav til negativ coronaprøve, utfylling av skjemaer, og karanteneregler.

Vi har testet portalen ved å søke med en fiktiv flyvning fra Gran Canaria – Schiphol – Oslo, for å teste hvordan tjenesten fungerer dersom man legger inn en mellomlanding.

Fyll inn søket så får du opp reiseregler og koronarestriksjonene for hvert lan du skal til. Skjemaet er enkelt nok å fylle ut, og du kan legge til flere flyvninger og reisedokumenter ved behov. 

Det var såre enkelt å fylle ut skjemaet, og etter at vi klikket på Submit fikk vi opp oversikt over alle reglene som gjelder på hele reisen.

I dette tilfellet visste vi på forhånd at Nederland krever negativ coronaprøve for passasjerer i transit også, så vi følte det var en fin rute å teste for å se om informasjonen var korrekt og oppdatert.

Enkel og rask oversikt over reiseregler og koronareglene som gjelder i hvert land du reiser til og gjennom.

Etter at du klikker på Submit får du opp en oversiktelig liste med viktige lenker og alle reglene som gjelder i hvert land du skal til. 

Resultatsiden ga oss en god oversikt over alle reglene når du flyr fra Gran Canaria til Schiphol.

Vi har dobbeltsjekket informasjonen opp mot nettsiden til nederlandske myndigheter, og alt så ut til å være på stell.

Mange reiseregler

Bildet over viser bare en liten del av lista, for er det én ting som er sikkert, så er det at vi fortsatt må forholde oss til mange regler.

Når vi rullet forbi reglene i Nederland kom reglene for Norge opp, og også disse så ut til å være oppdaterte og korrekte.

Nyttige lenker

Oversikten inneholdt også nyttige lenker til reiseregistreringsskjema, og kontaktinformasjon der man kan få mer informasjon hvis man er i tvil. Praktisk!

Reiser du til land som har egne krav til dokumenter for innreise, slik som reisetillatelser, kan man også legge til at man har disse dokumentene før man søker.

Egne reiseregler for barn

Ettersom det i mange tilfeller gjelder egne regler for barn, kan du også velge å inkludere disse i søket.

Hvis du har flere mellomlandinger på reisen er det heller ikke noe problem å legge til flere flyvninger på ruta før man søker.

Les også: 

Nå må du ha negativ coronaprøve hvis du reiser fra Oslo

Ikke på norsk

En mangel vil likevel merket oss er at nettsiden ikke er tilgjengelig på norsk. Dermed må du forstå engelsk, kinesisk, fransk eller nederlandsk for å bruke siden.

Heldigvis tilbyr de fleste nettlesere i dag oversettelse direkte på siden, men i mange tilfeller kan det være lurt å dobbeltsjekke innreisereglene på norsk dersom det er noe du ikke forstår.

Hvis du skal reise til Norge finner du alltid oppdatert oversikt over reglene på Helsenorge.no

Annonse

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

 

Annonse