Utbrudd i fengsel på Gran Canaria – innsatte isoleres

Utbruddet i Juan Grande-fengselet på Gran Canaria har påvirket rundt 30 innsatte.

Juan Grande-fengselet på Gran Canaria er under full isolasjon etter at et utbrudd ble oppdaget blant de innsatte. Foto: Vlogs_Family/Google Maps

Av Leo Lunde | 14. september 2020 kl. 23:36

Et utbrudd av Covid-19 i Juan Grande-fengselet på Gran Canaria har ført til at fengselet nå har stengt for besøkende og nekter de innsatte permisjoner.

Den kanariske kriminalomsorgen har besluttet å stenge Las Palmas II-fengselet, bedre kjent som Juan Grande. Årsaken skal være et utbrudd av coronaviruset som så langt har påvirket rundt 30 innsatte. De nye smitteverntiltakene i fengselet på Gran Canaria innebærer brev- og besøksforbud, en stopp for alle permisjoner og at kun ansatte får komme inn i fengselet.

30 tilfeller blant innsatte

Utbruddet ble oppdaget etter at en av de innsatte testet positivt i helgen. Smittesporing ble iverksatt, og så langt er 30 tilfeller bekreftet. Ingen skal ha symptomer, og alle skal være på samme avdeling. Resten av fengselets innsatte og ansatte skal nå testes. Så langt har ingen av de ansatte testet positivt.

For å gjøre de strenge tiltakene som hindrer besøk og permisjoner får de innsatte nå utvidet tilgang til telefonsamtaler, og også tilbud om videosamtaler. Alle innsatte i kanariske fengsler anses som spesielt sårbare på grunn av situasjonen sin, og måtte derfor også tåle ekstra strenge tiltak under portforbudet.

 

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!