Foto: Policia Canaria

Utestedene må fortsatt stenge ved midnatt


Den siste tiden har Kanariøyene hatt en meget positiv smitteutvikling. Det har ført til gjenåpninger og nedtrappinger i coronatiltakene, slik som på Gran Canaria, som nå er i grønt nivå.

Etter at unntakstilstanden i Spania ble avsluttet 9. mai har det heller ikke vært noe portforbud på Kanariøyene, men øyregjeringen har innført regler for stengetider i utelivsbransjen.

Nåværende regler

For øyeblikket er Gran Canaria, Fuerteventura, La Palma, El Hierro og La Gomera på grønt nivå. Dermed kan det være inntil ti personer per gruppe i uteservering, seks innendørs (med maksimalt 75% kapasitet) og fire ved bardisken. Stengetiden er satt til midnatt for alle utesteder.

På Tenerife, Lanzarote og La Graciosa er det gult nivå. Det kan være inntil seks personer per gruppe utendørs (opp til 75% kapasitet), fire per gruppe inne (opp til 50 % kapasitet) og to ved bardisken. Stengetiden er ved midnatt også i gult nivå.

Ny forskrift fra Madrid

Denne lørdagen publiserte sentrale myndigheter i Spania en ny coronaforskrift som omhandler coronatiltak, inkludert stengetider for utelivsbransjen.

Forskriften underbygger i stor grad det gjeldende systemet på Kanariøyene, der tiltaksnivåene avgjør om utesteder kan holde åpent. Den store forskjellen ligger i åpningstidene.

Forskriften åpner for at utestedene kan holde åpent helt til klokken 02:00. Regionene kan selv velge om de vil tillate å holde åpent enda en time, altså til klokken 03:00.

Gjelder ikke på Kanariøyene

Regjeringen på Kanariøyene har slått fast at disse reglene ikke gjelder på øygruppen, og at det er tiltaksnivåene i regionen som gjelder.

Dermed fortsetter stengetiden å være midnatt i grønt og gult nivå, inntil øyregjeringen eventuelt gjør endringer i sin forskrift.

– På Kanariøyene gjelder tiltakene mot Covid-19 som omhandler åpningstider for bedrifter fastsatt av regjeringen på øygruppen, avhengig av hvert tiltaksnivå, skriver det kanariske helsedepartementet på Twitter.