Værfast i Madrid: –⁠  Fly forbanna folk

Tusenvis av passasjerer er rammet av uværet på Kanariøyene. «


Som følge av uvær og store nedbørsmengder på Kanariøyene, har over 200 fly blitt kansellert i helga.

Søndag kveld var flyplassene på Kanariøyene operative igjen, men for Bjørn Rune Jahnsen og kona Katrin Sikora, fører uværet til flere dagers venting i Madrid. Paret driver den velkjente Nye Buster Bar på Ancora-senteret.

Nå står de to værfaste i Madrid, etter at Air Europa-flyet deres til Gran Canaria ble kansellert.

- Vi skulle hjem til Arguineguin nå i kveld. Vi har mye møter og klargjøring før åpning på lørdag 1. oktober, men dette ordner seg, forteller Jahnsen til Canariavisen.

Dårlig informasjon

Han reagerer på hvordan flyselskapet har håndtert hendelsen. Fordi kansellering som følge av ekstraordinære situasjoner ikke utløser rett til kompensasjon, må paret ordne alt selv.

LES OGSÅ: Bil knust av steinras i Puerto Rico

- Det har vært fryktelig dårlig informasjon og hjelp fra Air Europa. Fem timer i kø for å få vite at første ledige fly er på onsdag. Vi har ikke fått mat eller drikke og ingen hjelp til å booke hotell, forteller han, og understreker at det ikke er flyselskapets feil at de måtte kansellere.

Hvordan er stemningen blant passasjerene på flyplassen nå?

- Det er mange fly forbanna folk her ja, forteller Jahnsen.

Høljer ned

Til tross for amper stemning blant passasjerene, er det lite annet å gjøre enn å vente. I likhet med tusenvis av passasjerer på Kanariøyene, er det lite de kan gjøre med været.

I skrivende stund høljer det fremdeles ned på Kanariøyene. Den siste oppdateringen fra flyplassoperatøren Aena kom søndag kveld på Twitter.

LES OGSÅ: Regnværet skapte store problemer på Kanariøyene

Der skriver det offentlige selskapet at 252 flyvninger til og fra øygruppen ble kansellert som følge av stormen, men at flyplassene er åpne igjen.

Aena ber alle reisende om å sjekke med sine respektive flyselskaper for oppdatert informasjon.

Dette var lite til hjelp for Bjørn Rune Jahnsen og Katrin Sikora, som først kom seg til hotellet etter ni timer på flyplassen.

– Jeg er rimelig forbauset over at vi først fikk melding om kanselleringen fem minutter etter at vi skulle tatt av fra Madrid, avslutter Jahnsen.

Canariavisen har forsøkt å få Air Europa i tale gjentatte ganger for en kommentar. Selskapet har ikke besvart våre henvendelser.