Siste
VIDEO:

–⁠ Vanlig sunn fornuft er ikke særlig vanlig

Det skriver kanarisk avis om turister denne mandagen.


Og bakteppet for kommentaren er dessverre høyst reell og tragisk. Mange turister omkommer hvert år på Kanariøyene i drukningsulykker, til tross for stadige og gjentatte advarsler, ifølge La Provincia

Ifølge avisa, som kommenterer det hele med et sitat fra Voltaire om mangel på sunn fornuft, risikerer dusinvis av turister livet for å ta bilder med bølgene i bakgrunnen. 

Senest på fredag valgte flere turister å utfordre skjebnen i Puerto de la Cruz på Tenerife, da de tok bilder langs promenaden. Samtidig slo voldsomme bølger inn mot kysten bak dem. 

Disse besøkende syntes ikke å ta hensyn til risikoen de utsetter seg selv for, ei heller den redningsmannskapene daglig må håndtere for å redde folk når det går galt.

22% økning

At det har vært 56 drukninger på ni måneder, en økning på 22% sammenlignet med samme periode i fjor, ser ut til å ha gått turistene hus forbi. 

62% av tilfellene skjedde på strender, og Gran Canaria er øya hvor flest har omkommet, med 22 dødsfall,  ifølge foreningen for forebygging av vannulykker. 

Senest på lørdag måtte en 75-åring med hjertestans reddes opp ved den populære Las Teresitas-stranda på Tenerife. Han er innlagt på sykehus og tilstanden er alvorlig, ifølge nødsentralen på Kanariøyene.

På søndag omkom en mann i 60-årene etter en drukningsulykke i Puerto de la Cruz, også på Tenerife. 

De siste årene har trenden pekt oppover. Spesielt bekymringsverdig er det at 85% av de som har mistet livet i år, druknet etter å ha trosset rødt flagg, som betyr totalt badeforbud.