Varme og calima tar over for regnværet

På fredag blir det varmt, men fra lørdag faller temperaturene igjen. Her er helgeværet.

Skjermdump: Calimamodellen Skyron

Av Leo Lunde | Publisert 24. september 2020 kl. 20:00

Etter at Kanariøyene opplevde lett regn denne torsdagen ser det ut til at varmen nå tar over. Aemet varsler temperaturer på over 34 grader i innlandet sør, øst og vest på Gran Canaria. Også innlandet på Lanzarote og Fuerteventura får en brennhet fredag.

Sammen med varmen kommer det også calimastøv i høyden. Det blir stort sett blå himmel med spredte skyer.

Ved kysten blir det lett til moderat vind fra nordøst, mens det i fjellområdene blir moderat vind fra sørøst. Ifølge værvarselet blir det likevel litt roligere utover ettermiddagen. Teide på Tenerife kan derimot forvente sterk vind i kastene, spesielt tidlig på fredag morgen.

For de som ikke er spesielt glad i temperaturer på over 34 grader kan vi glede dere med mer behagelige temperaturer fra lørdag. Kvikksølvet skal dale under 30 grader igjen, spesielt i øst. I fjellene fortsetter temperaturen å falle på søndag.

I nord er det forventet overskyet vær på mandag med muligheter for regn, spesielt tidlig på dagen. Temperaturene forblir uendret de fleste steder, med moderat vind fra nordøst. Enkelte steder kan det bli kraftigere vind i kastene, så hold på hatten.

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!