Vektløse flyturer kommer til Kanariøyene

Har du en liten astronaut i magen og drømmer om å oppleve vektløshet, kan du kanskje få sjansen fra 2023. «


Kanariøyenes luftfarts- og romfartsassosiasjon, CAAC, har signert en avtale med 0-G Launch, et amerikansk selskap som spesialiserer seg på vektløse flyvninger.

Det betyr at øygruppen kan bli et hotspot for både astronauttrening og vektløs-turisme fra 2023, hvis alt går etter planen.

Dette er vektløs-flyving

Hva er en vektløs flytur? Kort forklart er det spesialbygde fly som flyr på en slik måte at man oppnår midlertidig vektløshet inne i kabinen, ikke ulikt hvordan du letter fra setet ditt på en berg- og dalbane.

SLIK FUNKER DET:

https://www.youtube.com/watch?v=FO_Ox_dH0M8

Selv om en viktig kundegruppe er nettopp turister, som ønsker å oppleve ekte vektløshet, er det også en perfekt arena for å trene opp fremtidens astronauter.

De kan også brukes til forskning og utprøving av teknisk utstyr som skal brukes i verdensrommet.

Unike fordeler

Kanariøyene har unike fordeler som skiller øyene fra andre destinasjoner for slik forskning og aktivitet, ifølge forsker på mikroelektronikk ved Universitetet i Las Palmas, José Francisco López .

Mye romforskning og utvikling av utstyr som skal til verdensrommet, foregår på nettopp Kanariøyene, både ved romsenteret PLOCAN og det kanariske, astrofysiske institutt.

I tillegg har øygruppen som kjent et meget stabilt klima, som gjør det mulig å utføre flyvninger store deler av året.

Får oppmerksomhet

Avtalen ble signert i oktober, men har allerede fått oppmerksomhet fra flere selskaper som ønsker å utvikle luftfartsteknologi på Kanariøyene.

Blant andre har det spanske selskapet Singular Aircraft – som har utviklet verdens største drone til sivilt bruk – allerede en avtale med luftkommandoen på øygruppen om testflyvninger.

Ifølge universitetet i Las Palmas har også EHang fra Kina – nok en droneprodusent, som satser på frakt av mennesker – inngått forhandlinger med Kanariøyene.