Velkommen til nye Canariavisen

Vi har fått nytt design og samtidig gjort noen store endringer under panseret. «


Du har kanskje merket at ting ser litt annerledes ut på Canariavisen nå. Det er med glede vi kan ønske deg velkommen til våre nye nettsider. Siden har ikke bare fått nytt design; den er også omstrukturert helt fra bunnen av.

Årsakene til at vi har valgt å gjøre dette er flere, men først og fremst er det for å være bedre rustet for fremtiden.

Canariavisen ble startet i 2018. Siden da har vi vokst fra de tidligere løsningene og designspråket som ble brukt tidligere.

Nettsidene våre var til å begynne med turkise, og minnet mest av alt om et reisemagasin. Senere valgte vi den ganske så slående og nyhetspregede rødfargen vi har hatt siden. Den beholder vi.

Vi har hele veien kjørt på det populære publiseringssystemet WordPress. Det har vi også valgt å beholde, ettersom systemet er meget tilpasningsdyktig.

Siden oppstarten har imidlertid publiseringsløsningen vår blitt stadig mer tilpasset våre egne behov.

Som en lokalavis på Kanariøyene har vi ikke muligheten til å betale tusenvis av euro for skreddersydde systemer laget for nettaviser.

Det har ført til en del kreative løsninger, slik at nettavisen du leser skal ha funksjoner bak kulissene som lar oss tilpasse artikler, forside og utseende som vi vil.

Kreative løsninger er vel og bra, men etter en stund kan det bli for mye av det gode.

Dette fikk vi merke da vi publiserte den tragiske nyheten om at Olivia (6) var funnet død utenfor Tenerife.

Trafikken til nettsiden vår den kvelden var så stor at hele systemet knelte. Canariavisen var dermed nede i en halvtime for mange lesere, til tross for at vi økte ressursene på serveren vår betraktelig.

Årsaken? Et lappeteppe av kreative løsninger som ikke var kvalitetssikret godt nok.

Slikt skal ikke skje. Canariavisen skal være tilgjengelig når noe skjer, og avisen skal fungere.

Derfor har vi valgt å bygge opp hele nettsiden fra bunnen av. Så i tillegg til et friskt utseende, har alt det du ikke ser fått en kraftig overhaling.

Det mest åpenbare for deg som leser er nok forsiden vår.

Den har fått mer «luft» mellom artiklene, og er satt opp slik at den håndterer det meste selv.

Tidligere har vi manuelt desket og satt opp forsiden etterhvert som vi publiserer saker. Resultatet har noen ganger blitt at vi bruker like mye tid på dette, som på å skrive artiklene.

Med en forside som ordner det meste selv kan vi fokusere på å skape enda mer innhold. Canariavisen er allerede den norske nettavisen på Kanariøyene som skriver flest saker per dag.

Videre har vi valgt å bytte server til en mer skalerbar løsning i Googles kraftige sky. Det gjør at sidene skal tåle en trøkk fra mange besøkende, også i fremtiden. Vi har planer om å vokse videre, og dermed trenger vi fremtidsrettede løsninger som dette.

Så hva betyr dette for deg som leser? Det betyr mer innhold, mer av den gode journalistikken, og velfungerende nettsider som setter leseren først.

Nå som vi kan bruke enda mer tid på journalistikk betyr det ytterligere økt satsing på innhold fremover. Det skal vi gjøre helt uten betalingsmur. Vi tror på åpen og tilgjengelig journalistikk.

Selv om du nå er inne på vår nye nettside er det ikke slik at den er et ferdig produkt. Vi skal fortsette å utvikle den fremover. Derfor kan det hende du finner forenklede versjoner av en del sider eller funksjoner, mens vi jobber med å få alt på plass.

Det kan også hende at ting ser litt merkelige ut mens vi jobber med å løse småfeil som bare kan løses etter at siden har gått på nett.

Ser du noe feil? Ikke nøl med å ta kontakt, så vi får rettet opp i det!

Vi håper du liker den nye nettsiden vår. Takk for at du leser Canariavisen!

Hilsen,

Redaksjonen