–⁠ Vi trenger mer politi, sier ordføreren i San Bartolomé de Tirajana om gatevolden


Gatevold og slåsskamper mellom både enkeltpersoner og grupper har plaget turister og beboere sør på Gran Canaria de siste ukene. Dette vil ordføreren gjøre noe med.

Ordføreren i San Bartolomé de Tirajana, Concepción Narváez, er bekymret for de siste ukers voldelige hendelser i turistkommunen. Nå jobbes det med å øke sikkerheten og kontrollere nattelivet i kommunen som bl.a. består av de populære turistbyene Maspalomas og Playa del Inglés.

Les også: CANARIAVISEN MENER: noe må gjøres med gatevolden på Gran Canaria

Det er snakk om grov vold blant unge mennesker, som gjerne bryter ut i nærheten av utesteder. I tillegg var det nylig en påsatt bilbrann som spredte seg til nærliggende containere i Playa del Inglés.

Turistsektoren og fagforeninger er bekymret for utviklingen.

Spredte og uten sammenheng

Ordføreren på sin side hevder disse hendelsene er spredte og uten sammenheng. Likevel ønsker hun nå bedre sikkerhet og mer kontroll med utelivet i kommunen.

– Vi skal være årvåkne, følge med, og kontrollere enda mer for å unngå at dette går lenger, men jeg insisterer på at dette er separate hendelser, sier Narváez.

Ordføreren sier hun vil øke ressursene i det lokale politiet for å øke sikkerheten i turistområdene.

Ikke nok politi

– Vi sa det i valgkampen, og vi gjentar det nå. Vi må fylle stillingene, slik at vi får flere stillinger i politiet, for nå har vi mindre enn halvparten så mange politistillinger som før i San Bartolomé de Tirajana, som har vært rundt 180 operasjonelle betjenter. Nå har vi mellom 60 og 70 betjenter, og det holder ikke når vi opplever sykemeldinger, permisjoner, og annet fravær, sier ordføreren.

Narváez sier denne mangelen på personell gjør at de ofte må bruke overtid, men at selv ikke dette har løst problemet.

De siste ukenes hendelser har allerede ført til skader og mye dårlig omtale for turistkommunen. TV-kanaler og andre medier har rapportert om disse hendelsene i flere uker.

– Vårt fokus nå er å jobbe med forsterkninger i sikkerheten, noe det haster med i denne kommunen, og å kontrollere områdene rundt nattklubber ved stengetid slik at folk drar hjem, eller hvis de blir i områdene, at de oppfører seg ordentlig, uten at voldsepisoder forekommer, avslutter ordføreren.

Gatevolden på Kanariøyene: