Siste
Mogáns ordfører, Onalia Bueno, er selv i hardt vær for tiden etter beskyldninger om valgfusk og korrupsjon i kommunen. Foto: Mogán kommune

Vil bøtelegge hotell som innkvarterer migranter


Den omstridte ordføreren i Mogán har varslet at hun vil bøtelegge hoteller som innkvarterer flyktninger etter nyttår, og at hun krever at staten nå flytter migrantene.

Onalia Bueno har gitt tidsfrist ved nyttår, og sier at hun vil åpne disiplinære prosedyrer mot de hoteller som fremdeles innkvarterer migranter etter denne datoen.

Dette kom frem på en pressekonferanse denne torsdagen.

Bueno forklarte videre at 31. desember er datoen når kontraktene som har blitt signert mellom hotellene og staten utløper.

Sosial- og innvandringsminister Escrivá har tidligere kunngjort at migrantene skal overføres til passende fasiliteter innen året er over.

For øyeblikket koster migrantene som bor på hotell staten 300 000 euro i døgnet, ifølge avisen Canarias Ahora. Sosial, inkludering- og innvandringsdepartementet nekter imidlertidig på at dette er tilfellet, og sier de ikke har tall på hvor mye migrantene koster basert på hvor de er plassert.

For øyeblikket er det rundt 5500 migranter som er innkvartert på kanariske hoteller. Årsaken til dette er det store antallet mennesker som har ankommet de siste månedene, og en alvorlig plassmangel i det etablerte mottaksapparatet. Så langt i år har det kommet over 20 000 migranter til Kanariøyene.