Vil gjøre det enklere å få informasjon om taxi-tjenesten i kommunen

Mogán kommune installerer opplyste informasjonsskilt på taxiholdeplassene.

Rådmann for transport, Víctor Gutiérrez, vil gjøre det enklere å finne informasjon om priser, avstand og taxi-tjenesten i kommunen. Foto: Mogán kommune

Av Leo Lunde | Publisert 25. september 2020 kl. 12:45

Mogán kommune har begynt å installere de nye skiltene på taxiholdeplassene i kommunen. På disse finner man informasjon om kollektivtransport, ruter, avstand, priser og kontaktinformasjon. Det er også nyttig informasjon for personer med funksjonshemming, som for eksempel ønsker tilgang på taxi med rullestolrampe.

De nye skiltene er satt opp ved taxiholdeplassen i Arguineguín, Puerto Rico og Playa de Mogán. Det er departementet for offentlige prosjekter, infrastruktur, transport of mobilitet i øyrådet på Gran Canaria som har finansiert prosjektet.

Nyttig informasjon

Rådmann for transport, Víctor Gutiérrez forklarer at målet med den nye skiltingen er å tilby brukere all informasjon de trenger om ruter, avstander, priser, kontaktinformasjon og tilleggstjenester.

Skiltene er opplyst slik at de også er enkle å bruke på kveld- og nattestid.

Allerede på plass

Det er de tre travleste holdeplassene som har fått disse skiltene; holdeplassen foran kirken i Arguineguín, samt det i Explanada del Castillete-gata i Playa de Mogán nærmest havna og stoppet utenfor Puerto Rico Shopping Centre.

Planen fremover er at slike skilter skal installeres på stadig flere holdeplasser. Det jobbes også for å plassere ut flere tak over holdeplassene i kommunen som mangler dette, slik at de som venter kan sitte i skyggen.

Skiltingen har kostet rett i overkant av 10 000 euro, og øyrådet har stått for 90% av denne kostnaden, mens resten er dekket av Mogán kommune.

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!