Siste
På onsdag møtte president Torres den marokkanske generalkonsulen i Las Palmas for å diskutere flyktningkrisen. Etterpå svarte han på journalistenes spørsmål om dette og ikke minst muligheten for at regjeringen innfører ny unntakstilstand. Fo

Vil holde Kanariøyene utenfor et nytt portforbud


Tidligere i dag ble det klart at regjeringen vurderer å innføre en ny unntakstilstand i Spania. Bakgrunnen skal være et forslag fra Madrid om å innføre portforbud på kvelds- og nattestid, noe regionene ikke har myndighet til å innføre selv.

Kanariøyenes president, Ángel Víctor Torres, sa denne onsdagen at han ønsker å holde Kanariøyene utenfor et slikt portforbud.

– Kanariøyene kommer ikke til å be om et portforbud på nåværende tidspunkt, og hvis regjeringen i Spania ønsker å etablere det for hele landet kommer Kanariøyene til å be om å bli ekskludert fra portforbudet, forklarte Torres til pressen etter sitt møte med den marokkanske konsulen i Las Palmas.

På dette møtet diskuterte han den pågående immigrant-situasjonen som rammer øygruppen.

Torres understreket overfor journalistene at Kanariøyene ikke har noe å gjøre med resten av landet når det kommer til slike tiltak, ettersom regionen har det laveste smittetrykket i landet både for de siste syv og fjorten dager. Kanariøyene har også den laveste andelen positive prøver i landet, påpekte presidenten.

Denne onsdagen har statsministeren neppe tid til å vurdere om en ny unntakstilstand og portforbud skal innføres, etter at ytre høyre-partiet Vox fremmet mistillitsforslag mot regjeringen i kongressen denne morgenen.

Vurderer ny unntakstilstand og regionale portforbud i Spania