Vil ikke stenge omstridt migrantleir

Select Page

Vil ikke stenge omstridt migrantleir

Regjeringsdelegat Anselmo Pestana sier han tror ting vil rette seg i den omstridte leiren, som har fått flengende kritikk fra en rekke lokalpolitikere, aktivister og migrantene selv.

Foto: Skjermdump fra video som viser voldshendelsene i forrige uke i Las Raices.

Av Leo Lunde
Publisert 14. april 2021 kl. 05:56

Av Leo Lunde
Publisert 14. april 2021 kl. 05:56

Regjeringsdelegat Anselmo Pestana snakket med pressen i går morges etter å ha besøkt Las Raices-leiren på Tenerife.

Han sier han ikke vil stenge leiren, slik en del politikere har krevd, og mener spenningene i leiren vil roe seg med tiden.

– Dette er mitt femte besøk i leiren. Jeg møtte et team som er dedikert til å håndtere det. Det er omtrent 280 profesjonelle som gjør alt de kan og forbedrer ressursen hver dag, sa Pestana til pressen.

Mer dramatisk med folk på gata

Han understreker at leiren er et ekstraordinært tiltak, og at det vil være mer dramatisk om folk bor på gata.

– Det er en nødressurs som er tatt i bruk for å håndtere mottak av migranter som har kommet til øygruppen fra Afrika og som er midlertidig. Det er mer dramatisk å ha folk på gata, uten tak over hodet, uten helsetilsyn og uten mat, sa han.

– Vil bli rettet på

Nettopp manglende helsetilsyn og dårlig kvalitet på maten har vært punkter som leiren har fått sterk kritikk for tidligere.

– Problemer i begynnelsen har det vært fordi sameksistens mellom mange mennesker må tilpasses, som fører til spenninger som litt etter litt har blitt bedre, og som jeg er sikker på at vil bli rettet på, sa Pestana.

Flengende kritikk mot leiren

Las Raices-leiren har vært gjenstand for mye kritikk, både fra aktivister, politikere og migrantene selv. Ordføreren i Santa Cruz de Tenerife er en av de som har tordnet mot regjeringen på grunn av leiren.

I tillegg til matmangel har migrantene reagert på at de mangler varmt vann for å dusje og tilstrekkelig oppvarming i teltene. I tillegg lekker disse som en sil når det regner, og har ført til flere konflikter.

Voldshendelser

Leiren kritiseres også for å plassere personer fra forskjellige folkegrupper sammen, til tross for pågående konflikter mellom disse.

Situasjonen har blitt beskrevet som desperat av både migranter og aktivister tidligere, og flere ganger har det oppstått bråk og slåsskamper i leiren.

I forrige uke brøt det på nytt ut bråk i leiren da migranter kastet stein mot hverandre og slåsskamper brøt ut. Politiet gikk inn i leiren, der de avfyrte gummikuler mot migrantene.

Voldelige sammenstøt i Las Raices-leiren:

Annonse

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

 

Annonse