Vil stoppe utkastelser på grunn av ubetalt leie


Partiene PSOE og Unidos Podemos ønsker å stoppe praksisen hvor leietakere blir kastet ut av sine leiligheter fordi leien ikke blir betalt. Spesielt ønsker de å fokusere på områder med mye trykk  i boligmarkedet og vanskelige arbeidsmarkeder.

På Kanariøyene ble 3333 utkastelser utført i 2019, som er en nedgang på 12,5 prosent fra året før.
Spesielt tar partiene sikte på at store boligleverandører som spesialiserer seg på utleie skal stanse sin praksis.

Denne avtalen skal inkluderes i regjeringsplattformen som partiene PSOE og Unidos Podemos skal signere.

Ubetjente lån

Regjeringen kunngjorde på mandag at de skal jobbe for å begrense utkastelsene på grunn av ubetalt leie, og de vil også gjøre det vanskeligere å kaste ut de som ikke klarer å betjene boliglån.

Visepresident Carmen Calvo forklarer at reformen skal inn i utleieloven for urbane områder.

– Jeg tror at folk som leier og blir kastet ut nå skal vite at vi snart finner et svar i reformen av utleieloven for urbane områder, kunngjorde Calvo. 

Nedgang i antall utkastelser

Tiltaket ble offentliggjort samme dag som generalrådet for rettsvesenet offentliggjorde nye tall om utkastelser i 2019. I Spania ble 54.006 personer kastet ut - en nedgang på 9,5 prosent.

På Kanariøyene ble det utført 3333 utkastelser i 2019, og også her var det en nedgang, med 12,5 prosent færre utkastelser sammenlignet med 2018.

Høy andel

Flest utkastelser var det i provinsen Las Palmas, der 1739 slike prosesser ble utført. Santa Cruz de Tenerife stod for nesten like mange utkastelser, der 1594 slike ble prosesser ble utført.

En høy andel av utkastelsene ble foretatt på grunn av manglende leie. Hele 2343 av de 3333 utkastelsene ble utført på grunn av dette på øygruppen.