Vil tømme flyktningleiren i Arguineguín

På fredag ble over 100 flyktninger flyttet.

Flyktningleiren i Arguineguín har vært overfylt den siste tiden. Nå ser det ut til at båtflyktningene blir flyttet innen kort tid. Over 100 personer ble flyttet på fredag. Foto: Leo Lunde/Canariavisen

Av Leo Lunde | 12. september 2020 kl. 14:21

Stadig flere båtflyktninger blir flyttet fra den midlertidige teltleiren i Arguineguín-havna til mer verdige fasiliteter. Forholdene i leiren er meget dårlige, og den siste tiden har flere hundre flyktninger blitt stuet inn i telt langs havna. På fredag fikk flere hundre personer beskjed om at det var funnet en plass til de, etter at kanariske myndigheter fikk fortgang i coronatestingen.

138 flyktninger ble flyttet til stengte hoteller på fredag. Dette tilbyr flyktningene verdige fasiliteter, men ingen hotelltjenester. Fellesområder og bassengområder er avsperret, og flyktningene må bli på sine rom med unntak av ved måltider.

De gjenværende flyktningene venter fremdeles på resultatene fra coronaprøvene før de kan flyttes videre. De som tester negativt kan regne med å bli flyttet innen få dager ifølge inkluderings- og innvandringsministeren.

Torres besøkte Arguineguín

På fredag kveld besøkte Kanariøyenes president og regjeringsdelegaten på Kanariøyene flyktningleiren. Her forklarte president Ángel Víctor Torres og regjeringsdelegat Anselmo Pestana hvordan operasjonen ville foregå.

Torres forklarte at dette ikke vil sette en stopper for nye ankomster, og at avgjørelser må bli tatt i møte med «skredet» av båter som ankommer. Kanariøyene opplever ifølge presidenten et migrasjonsfenomen som er globalt og krever omfattende svar.

Helsesjekk innen 72 timer

Pestana sa på sin side at de vil fortsette å jobbe intensivt i de kommende dagene for å unngå oppsamling av mennesker i havna. Regjeringsdelegaten sier de vil se etter alternative og bedre steder hvor flyktningene kan innkvarteres. Målet er også at alle skal testes for coronaviruset innen 72 timer fra ankomst, og at alle skal få en helsesjekk.

500 på en uke

Så langt denne uken har rundt 500 personer ankommet Kanariøyene i småbåter. En person har mistet livet under overfarten og en annen to dager etter sykehsuinnleggelse.

 

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!