Vindkast på 101 kilometer i timen


I El Paso på La Palma kom vinden opp i full storm, og var på grensen til sterk storm klokken 06:00 i går morges. Dermed ble de sterkeste vindkastene i Spania registrert på Kanariøyene i går.

I Arure på La Gomera blåste det også friskt med en hastighet på 84 kilometer i timen, og i La Aldea kom kastene opp i 79 kilometer i timen torsdag ettermiddag.

Seks av de ti sterkeste vindkastene i Spania ble registrert på Kanariøyene.

Sterk vind i dag også

Den kraftige vinden er forventet å fortsette på fredag, med muligheter for vindkast over 70 kilometer i timen.

I dag, fredag, gjelder gult farevarsel for vind på La Gomera, El Hierro, i fjellene, sør og vest på La Palma, og øst, sør og vest på Gran Canaria og Tenerife.

På La Palma og EL Hierro gjelder varselet til 14:59 på fredag, og for resten av øygruppen gjelder det frem til klokken 23:59.

Sammen med den sterke vinden var det også varslet vind på torsdag, og selv om det var ventet å bli svake byger kom det 31 liter per kvadratmeter frem til klokken 19 på torsdag i Valleseco.

I Teror kom det 29,6 liter per kvadratmeter, og begge var de mest regnfulle stedene i Spania i går.

Det regnet også godt på La Palma med mellom 10-20 liter per kvadratmeter.

På fredag er det ventet overskyet vær på Tenerife, La Palma og Gran Canaria, mens Lanzarote og Fuerteventura får perioder med overskyet vær. Det er fortsatt muligheter for lette regnbyger, spesielt på kvelden i nord.