Siste

Ving lover «saftig nyhet» - samme burger fikk totalslakt hos Norwegian

– Kunne blitt brukt som grunnmur i husbygging, slår Nettavisens anmelder fast.


Når Ving skulle lansere «Black Angus Burger» om bord på Sunclass, viste det seg å være samme burger som hos Norwegian. Den fikk totalslakt da Nettavisens anmelder prøvde den. 

Burgerlanseringen skulle bli en gladnyhet for landets største turoperatør.

For kun 99,- kroner får du nemlig hele 80 gram kjøtt i det selskapet beskriver som «vår egen Black Angus-burger» på Facebook

Men burgeren er ikke Ving sin egen. Ikke er den god heller, skal vi tro Nettavisens matanmelder. 

Les Ving sitt svar i bunnen av saken.

Nøyaktig samme burger er nemlig å finne om bord hos Norwegian. Der koster den 139,-, men du får en pose chips til. 

Norwegian beskriver burgere sin slik: 

«Black Angus-burger med briochebrød (potet), rød cheddarost, røkt kalkunbaconmajones og chunky tomatkompott. Serveres med en pose salte chips fra Frosta.»

Chipsen er fraværende i markedsføringen hos Ving, som skriver: 

«SE HIT FOR EN SAFTIG NYHET! 1. juli startet vi serveringen av en spiselig nyhet om bord på Sunclass Airlines, nemlig vår egen Black Angus burger (fra 99,–).   Du bestiller den enkelt på nettsidene våre før avreise. Tips en ekte burgerentusiast.»

– Uspiselige

Ifølge Nettavisens matanmelder var ikke burgeren hverken spiselig eller saftig da Norwegian serverte den: 

– Da burgeren kom var brødet ganske steinhardt, men den var varm på sidene. Etter de første bitene mente en av oss at det «smakte ganske likt som burgerne man kjøper i dagligvarebutikken.» Den andre syntes kjøttet «smakte som pudding.» Helt til bit to innover skulle tas, for i midten var nemlig burgerne frosne, skriver anmeldereren. 

Burgeren ble sendt tilbake for ny runde i ovnen. 

– Da kom to mursteiner tilbake, som begge var uspiselige. Steinhardt brød som nok kunne blitt brukt som grunnmur i husbygging, men ikke spising, skriver Nettavisen. 

Chipsen, som ikke er å se noe sted i Ving sin markedsføring, falt derimot i smak. 

Norwegians kabinansatte skyldte på feil med ovnen som forklaring på den mislykkede burgeren, ifølge Nettavisen. 

– Må tilberedes med kjærlighet

Flere observante lesere har spurt Ving i kommentarfeltet, etter å ha lest Nettavisens totalslakt av Norwegians burger. 

Til venstre er Ving sin

Ving bekrefter at det er samme burger som hos Norwegian når vi tar kontakt. Men de mener burgeren er riktig så god – så lenge den tilberedes riktig.

Selskapet har selv vært involvert i utviklingen av retten, opplyser de til Canariavisen.

– Blant annet har vi underveis i prosessen valgt mellom tre forskjellige varianter og vi har endret brødet og tilsatt en del poteter, som gjør brødet mindre sprøtt. Vi har varmluftsovner ombord, og kan aldri helt unngå denne sprøheten. Derfor annonserer vi burgeren som «Crispy Black Angus Cheese Burger», forklarer Peter Larsen som er Head of Inflight Service i Sunclass Airlines.

Burgeren har ifølge Larsen gått gjennom omfattende testing, både på land og i luften. Det vet Larsen mye om:

– Denne burgeren er ganske velsmakende. Jeg er helt sikkert den personen som har smakt flest varianter med hensyn til tilberedning, sier han, og legger til:

– Men det krever at alle detaljer oppfylles. For eksempel MÅ burgeren leveres opptint til flyet. Deretter MÅ den varmes forsiktig og med kjærlighet. Blir den det, kan jeg til enhver tid stå inne for resultatet!

Han legger til at forventningene bør justeres med tanke på at man er i et fly og derfor ikke kan bruke mange av de samme råvarene som på bakken. 

– Men min opplevelse etter å ha inntatt denne burgeren er en god metthetsfølelse og en herlig krydret ettersmak, slår Larsen fast.