Illustrasjon: Envato Elements/Privat

Viste ikke frem hundepose og skyllevann –⁠ 826 euro i bot


En bruker på Facebook reagerer på den høye boten fra det lokale politiet i Arguineguín, og kritiserer politiet for måten de håndterte hendelsen på.

Brukeren skriver at de var ute å gikk tur med sin ni år gamle niese og familiens hund da politiet stoppet de for kontroll.

Alle som går tur med hunden er pålagt å ha med pose til avføring og vannflaske for å skylle bort urin.

Den ni år gamle jenta skal ha blitt redd, begynt å gråte, og spurt om moren måtte i fengsel. Da skal politiet ifølge innlegget ha bedt den gråtende jenta om å «holde kjeft».

I innlegget hevdes det at de hadde med seg pose og vann, men at moren ble så påvirket av å se datteren slik at hun ikke fikk forklart seg ordentlig.

Jentas mor som var med på turen kontaktet det lokale politiet for å rapportere hendelsen.

Høye bøter

Canariavisen har vært i kontakt med en kilde i det lokale politiet i Mogán som forklarer at de kan ikke kommentere enkeltsaker, og henviser til artikkel 16, avsnitt d. punkt 2 i kommuneforskrift om beskyttelse og behandling av dyr fra 2015.

Denne pålegger alle hundeeiere å ha en hundepose og skyllevann med desinfiserende middel eller såpe for å skylle bort urin.

Vår kilde forklarer at bøtene varierer fra 30 euro for mindre alvorlige brudd til 15 000 euro for de mest alvorlige bruddene på forskriften, som også omhandler dyrevelverd.

Normalt vil bøter for å ikke ha med seg påkrevd hundepose og skyllevann variere fra 150 - 1500 euro, avhengig av alvorlighetsgrad. Personer som blir tatt flere ganger risikerer høyere bøter, forklarer vår kilde, som ikke ønsker å stå frem med navn.

I dette spesifikke tilfellet er bruddet tydelig oppført som et alvorlig brudd på forskriften, da brudd på artikkel 16 er omtalt som et alvorlig brudd i artikkel 67, avsnitt k.