Siste

Voldsmistenkt nordmann (37) midlertidig løslatt på Gran Canaria

Den mistenkte har fått forbud mot å nærme seg eller kontakte offeret mens saken etterforskes. «


Nordmannen som er mistenkt for å ha slått ned Kyrre Larenfeldt (49) i Puerto Rico på onsdag i forrige uke, er midlertidig løslatt av dommeren.

Offeret, som også er nordmann, endte opp med brukket nese etter hendelsen.

Canariavisen har tidligere omtalt Kyrre med etternavnet Eleison, da han kaller seg dette på Facebook og ba oss bruke det, slik at eventuelle vitner kunne finne han.

Canariavisen har fått tilgang på rettsdokumentene, som bekrefter at volden kan ha vært motivert av Kyrre sin legning.

Besøksforbud

Det fremgår av rettsdokumentene at den mistenkte er ilagt besøks- og kontaktforbud mens etterforskningen pågår. Årsaken er det mulige hatmotivet som retten legger til grunn og at det foreligger en objektiv risikosituasjon for offeret.

Den mistenkte får ikke nærme seg mer enn 200 meter fra Kyrre Larenfeldt, hans bopel, arbeidsplass eller steder han ofte besøker, inkludert Black and White-baren på kjøpesenteret i Puerto Rico.

Nordmannen som er mistenkt for angrepet eier og driver et vekterfirma i Oslo.

Han ble pågrepet av Guardia Civil på lørdag og fremstilt for et fengslingsmøte denne søndagen i San Bartolomé de Tirajana.

– Hatvold

Det var Canariavisen som først omtalte saken, om hvordan Kyrre ble utsatt for aggressiv oppførsel fra en norsk mann på pianobaren Black and White i Puerto Rico.

Tre dager senere påtraff han den samme mannen i taxikøen, forteller Kyrre til Canariavisen.

Han forklarer at den mistenktes partner skal ha forsøkt å snike i taxikøen, da det var hans tur. Da han sa ifra ble han overfalt bakfra og slått tre ganger. Ifølge Kyrre skal mannen ha ropt «det er bare å anmelde meg din forpulte homse. Meg skjer det ikke en dritt, for jeg er nordmann».

Kyrre mener selv at det er snakk om hatvold, og at han ble angrepet fordi han er homofil.

– Jeg sa til politiet at jeg er helt sikker på at dette er hatvold. Når en person bare går bort til noen de aldri har snakket med før og er aggressive, uten at jeg har henvendt meg til personen, så er det noe i hodet deres. Og når de slår ned den samme personen tre dager etterpå, må jeg si jeg tror han har gjort dette før, sa Kyrre til Canariavisen, dagen etter voldshendelsen.

Canariavisen har tatt kontakt med Utenrikstjenesten i UD for en kommentar. De forteller at de bare kjenner saken gjennom media.