Norsk påskepynt er det lite av på Gran Canaria. Derfor kan du jo lage din egen! Illustrasjon: Envato Elements

7 ting du kan gjøre i påsken på Gran Canaria


Denne påsken er som alt annet i disse coronatider langt fra normal.

Med restriksjoner for å hindre en fjerde smittebølge er det mye man ikke får gjort.

Likevel er det en rekke ting du faktisk kan gjøre i påsken på Kanariøyene, slik at høytiden blir litt mindre kjedelig. Her har vi samlet et knippe ting du kan gjøre i påsken på Gran Canaria.

Uansett hva du velger å gjøre må du passe på at du følger reglene som er gjeldende. Til det har vi laget en grei hurtigguide til påskerestriksjonene.

Gå en tur i fjellet

En god vandring i fjellet er heldigvis fortsatt lov. Man kan møtes inntil fire personer dersom man ikke bor sammen, så du kan ta med deg tre gode venner på en vakker fjelltur.

Vårt forslag er å følge den historiske stien fra Maspalomas til Gáldar. En vakker vandring som du kan gjøre helt eller delvis ettersom det passer deg.

Langskapet og naturen på denne pilgrimsstien passer jo også fint i påsken.

En tur på stranda

Hvis godværet fortsetter er det ingenting som slår en tur til en av Gran Canarias vakre strender i påsken. Enten du velger en av øyas vakre sandstrender eller et av disse fem naturlige bassengene, får du nok en fin dag i fri luft med sol og sand mellom tærne.

Vi anbefaler en tur til Charco de San Lorenzo i Moya, som nylig har åpnet igjen etter utbedringer i området. Er en hvit sandstrand mer etter din smak er Anfi del Mar-stranda og Puerto Rico alltid slagere, men trolig vil mange fra nord ta turen sørover i påsken, så det kan bli folksomt.

Rydd huset

Enda ikke tatt vårrengjøringen? Da er det kanskje på tide, og med ekstra fritid og et begrenset tilbud ute er dette den perfekte anledningen til å gå grundig til verks. Så er det bare å vente på neste calima.

Pynt huset

Denne henger sammen med punktet over. Når vårrengjøringen er tatt unna kan du pynte huset til påske. Norsk påskepynt er det lite av på Gran Canaria, men det er også en fin mulighet til å få tiden til å gå – nemlig ved å lage din egen påskepynt.

Grill på terrassen

Grille kan man selvsagt gjøre året rundt på Gran Canaria, men det er ingenting i veien for å gjøre litt ekstra stas på det.

Fyr opp grillen med en skikkelig biff, masse gode grønnsaker, eller hiv en hel indrefilét av svin på rista. Server med frisk potetsalat og alt annet som hører hjemme på et realt grillbord.

Lagg en gøyal påskequiz

Har du familie og venner i Norge du savner? Eller kanskje bare en nabo du ikke får lov til å besøke på grunn av restriksjonene? Lag en morsom påskequiz dere kan gjøre sammen digitalt.

Du kan for eksempel bruke Facetime, Skype eller Zoom for høy hyggefaktor og påskekos.

Påskekrim på terrassen

Rigg deg til med en god kopp kakao og pledd på terrassen sammen med familien. Vi anbefaler likevel ikke å ta med TVen ut, fordi luftfuktigheten øker brått på kvelden og kan skade den. Men nettbrettet kan du ta med, og så er det duket for påskekrim!

Vi anbefaler selvsagt å vente til det er mørkt ute, og hvis du er redd for å plage naboen med lyd kan du kjøpe en splitter som du bruker med øretelefoner.

Vi anbefaler for øvrig Nettavisen sin guide til påskekrim i år.