Hurtigguide til påskerestriksjonene på Kanariøyene

Annonse
Denne saken er over 1 år gammel. Informasjonen i saken kan være feil eller utdatert.

Siden i går, fredag, har påskerestriksjonene vært gjeldende på Kanariøyene. De skal vare frem til 9. april.

Disse gjelder i tillegg til – og i noen tilfeller i stedet for – de gjeldende restriksjonene. Dette er ikke en komplett guide til alle reglene i detalj, men gir forståelige svar på de viktigste reglene som gjelder i påsken.

Hvor lenge kan jeg være ute?

Det kommer an på hvilket alarmnivå øya er i.

I nivå 1 (El Hierro, La Palma og La Gomera) begynner portforbudet klokken 23:00 i påsken, og varer frem til 06:00.

I nivå 2 (Lanzarote og La Graciosa) og nivå 3 (Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura) gjelder portforbudet fra klokken 22:00 til 06:00.

Annonse

Skal du ut mens portforbudet gjelder kan du bare gjøre det hvis du for eksempel må til lege, veterinær når det haster, reise til og fra jobb, eller reise hjem etter å ha utført en aktivitet som er unntatt fra portforbudet.

Kan jeg ha besøk hjemme, eller dra på besøk til andre?

Nei. Det er ikke lov å møte personer fra andre husstander på privat eiendom.

Kan vi møtes ute?

Ja, men dersom du møter personer du ikke bor sammen med gjelder grupper på maks fire personer på alle øyene med nåværende alarmnivåer (1, 2, og 3).

I alarmnivå fire kan bare to personer møtes, men foreløpig er ingen øyer i dette nivået. Regelen gjelder både utendørs og innendørs, for eksempel på utesteder eller i parken.

Kan jeg dra på stranda?

I utgangspunktet – ja. Men noen byer har innført restriksjoner, slik som Santa Cruz de Tenerife og Las Palmas de Gran Canaria. Du må derfor følge oppmerkinger og instruksjoner fra personell på stedet, som er der for å sørge for god avstand og at kapasiteten ikke overskrides.

Du bør gjøre deg kjent med eventuelle restriksjoner på din kommunes nettsider.

Kan vi gå i kirken?

Ja, men restriksjoner gjelder. Avstanden må overholdes, god ventilasjon må sikres, og kapasiteten er begrenset som følger:

I nivå 1 til 75%, nivå 2 til 50%, nivå 3 til 33%. I nivå 2 og 3 er det anbefalt at gudstjenester gjennomføres digitalt.

Kan jeg reise mellom øyene?

Ja, men dersom du ikke gjør det på grunn av nødvendig arbeid, besøk til lege, sykehus eller for å utføre juridiske forpliktelser eller assistere hjelpetrendende eller syke familiemedlemmer må du ha en negativ coronaprøve og fylle ut en egenerklæring.

Kan barer og utesteder ha levende musikk?

Nei. All levende musikk, karaoke, sang og dans er forbudt. Dette er for å hindre aktiviteter som kan medføre manglende avstand, hygiene og bruk av munnbind.

Andre restriksjoner

Utover disse reglene gjelder også andre restriksjoner.

Påskerestriksjonene som er strengere enn de normale restriksjonene for hvert nivå er gjeldende. Det vil for eksempel si at tidene for portforbud som gjelder i påsken er strengere enn de vanlige restriksjonene for hvert nivå, og det samme gjelder hvor mange du kan møte.

Nyttig å vite

Som alltid gjelder krav om munnbind til enhver tid når du er på offentlig plass, forbud mot å røyke på offentlig sted der du ikke kan overholde minst to meters avstand til alle rundt deg, og forbud mot å spise eller drikke på offentlig sted, utenom på serveringssteder.

Når du er på stranda kan du ta av deg munnbindet når du sitter på plassen din og når du bader, men det skal være på når du går rundt på stranda.

Kjører du bil med flere personer i bilen skal du også bruke munnbind.

Bøtene

Bøtesatsene for brudd på coronarestriksjonene varierer fra 100 euro for små enkeltbrudd opp til 60 000 euro for alvorlige brudd.

Blir du tatt gjentatte ganger for brudd på kravet om munnbind venter en bot på opptil 3000 euro.

Add New Playlist