Siste
Playa de la Conchas på La Graciosa er en av Kanariøyenes beste strender. Foto: nito/Shutterstock

9 strandperler på Kanariøyene du neppe visste om

Kanariøyene har en imponerende kystlinje på hele 1500 kilometer. Langs denne finner du ikke mindre enn 500 strender å velge mellom.


Mange av disse er velkjente blant nordmenn, slik som Puerto Rico-stranda, Amadores, Anfi del Mar, Patalavaca og Arguineguín-stranda. 

Men rundt om på øygruppen finnes det mange andre – og mer ukjente strender, som gjenstår å bli utforsket av mange nordmenn. 

Her er de ni beste:

Playa Honda: Et avslappende tilflukt på Lanzarote

Foto: akturer/Shutterstock

Playa Honda, plassert mellom Puerto del Carmen og Arrecife på Lanzarotes vestkyst, tilbyr mer enn bare sin brede, gyllene strand.

Den lange strandpromenaden som strekker seg langs kysten er et yrende liv av kafeer, restauranter og butikker.

Dette er stedet for å smake på lokale delikatesser eller nyte en kald drink mens du absorberer den slående utsikten over det endeløse Atlanterhavet.

 

Playa Risco del Paso på Fuerteventura

Foto: DaLiu/Shutterstock

Playa Risco del Paso ligger på Jandía-halvøya på Fuerteventuras sørøstlige kyst. Stranden har hvit sand og krystallklart vann.

På disse traktene blåser det ofte, særlig om sommeren, noe som tiltrekker seg de som elsker vannsport som vindsurf og kitesurf.

Cala de Timijiraque: Et urørt paradis på El Hierro

Foto: Hola Islas Canarias

El Hierro, den minste og mest avsidesliggende av Kanariøyene, skjuler en sjelden perle – Cala de Timijiraque.

Denne lille, sjarmerende stranden med sitt svarte sand, ligger kun noen skritt fra Puerto de la Estaca, og tilbyr en fredelig flukt for naturkjærlige sjeler.

Om vinteren tiltrekker den surfere fra hele verden, mens den om sommeren er en favoritt blant badegjester.

 

Echentive: Naturens basseng på La Palma

Foto: JOTAQUI/Shutterstock

På La Palmas sørkyst finner du Echentive-stranden, kjent for sin imponerende lengde på 275 meter med glitrende svart sand.

For de som ikke ønsker å bryte bølgene, byr området også på spektakulære naturbassenger hvor du kan slappe av og nyte det krystallklare vannet.

 

Las Conchas på La Graciosa

Playa de la Conchas på La Graciosa er en av Kanariøyenes beste strender. Foto: nito/Shutterstock

Las Conchas-stranden ligger på øya La Graciosa, som er Kanariøyenes minste øy. Stranden har gyllen sand og turkist hav, og man kan enkelt komme seg dit til fots eller på sykkel fra byen Caleta del Sebo.

Playa de Abama på Tenerife

Foto: BONDART PHOTOGRAPHY/Shutterstock

Playa de Abama ligger i Guía de Isora på Tenerifes sørvestkyst, og er dermed den perfekte solnedgangsstranden.

Dette er en koselig strand som ligger utenfor turisttråkket, og på klare dager har man til og med utsikt til naboøya La Gomera.

Playa de Vueltas: Et snorklerparadis på La Gomera

Foto: Christopher Moswitzer/Shutterstock

Innrammet av høye klipper som beskytter mot vind og vær, er Playa de Vueltas på La Gomera et ideelt sted for roligere vannaktiviteter som snorkling.

Den svarte sanden, typisk for vulkanske øyer, og det rolige vannet gjør dette til et perfekt sted for avslappende svømmeturer.

En strandpromenade med flere kafeer og restauranter tilbyr alt du måtte ønske av mat og drikke etter en dag i solen.

Papagayo-stranda på Lanzarote

Playa de Papagayo på Lanzarote er godt bortgjemt, men finner du frem får du deg garantert en unik strandopplevelse. Foto: Hola Islas Canarias

Sør på Lanzarote finner du en av øyas mest populære strender: Papagayo. Denne lille viken med hvit sand er omringet av klart, blikkstille og smaragdfarget vann. Papagayo er et perfekt sted å ta med barna for å leke i vannkanten, eller å prøve snorkling. 

Papaygo-stranda er for øvrig med på vår liste over Spanias beste strender, også! 

Nogales-stranda på La Palma

Nogales-stranda på La Palma er nydelig, så lenge du er heldig med været. Foto: Hola Islas Canarias

Nogales-stranda finner du nord på La Palma. Her møter fjellene havet, omgitt av frodige, grønne landskap og svarte, vulkanske sandstrender.

Nogales er ikke bare et populært sted for surfere, men tiltrekker seg også naturister og de som søker ro og avslapning.

Er du heldig med været kan dette være en riktig så fin opplevelse. Bare husk det vi nevnte om naturister: det er slettes ikke sikkert at alle har klær på kroppen her.