Siste
Cala Comte er en favoritt blant turister. Foto: Pawel Kazmierczak/Shutterstock

Topp 20: Dette er Spanias beste strender

Er du på jakt etter den beste stranda i Spania? I denne definitive guiden tar vi deg med på en tur til de beste strendene i Spania. Fra kyst til kyst, fra Kanariøyene til Balearene, fra store bystrender til avsidesliggende viker. Husk badetøy!


Spania, med sin uforglemmelige skjønnhet, historiske arv, kulturelle mangfold, og pulserende uteliv, har lenge vært et favorittmål for nordmenn og turister fra hele verden. Dessverre flokker mange av disse sammen i turistmaskinene, og går derfor glipp av noen av Spanias beste strender. 

Og det er kanskje nettopp strendene, med sin innbydende sand og sitt krystallklare vann, som virkelig er verdt et besøk.

Fra den storslåtte fastlandskysten til de pittoreske Kanariøyene og de blendende Balearene, her er din definitive guide til Spanias beste strender. 

1. La Concha, San Sebastian

La Concha-stranda er en av Spanias beste strender. Foto: Turismo San Sebastian

La Concha-stranden er kjent som en av de vakreste bystrendene i hele Europa. Denne halvmåneformede skjønnheten, flankert av det historiske sentrumet av San Sebastian, er populær for sin perfekte blanding av natur og byliv. Du kan solbade, svømme eller prøve deg på vannsport om dagen, og utforske de livlige tapasbarene og gourmetrestaurantene om natten.  

La Concha-stranda ligger i sentrum av San Sebastian og er en del av La Concha-bukten . Du kan gå dit til fots fra gamlebyen eller ta en buss eller taxi fra andre steder i byen. 
 
Hvis du kommer med bil, kan det være vanskelig å finne parkering i området, så det kan være lurt å vurdere andre transportalternativer eller parkere utenfor sentrum og gå eller ta offentlig transport derfra. 
 
Hvis du vil besøke Santa Clara-øya, som ligger foran La Concha-stranda, kan du ta en motorbåt som går frem og tilbake hver halvtime om sommeren fra El Muelle-havnen i den østlige enden av stranden.

2. Playa de Ses Illetes, Formentera, Balearene

Playa de Ses Illetes er av mange ansett som Spanias beste strand. Foto: Turismo de Formentera

Playa de Ses Illetes er en perle på den lille øya Formentera, kjent for sin uberørte skjønnhet. Den har lenge vært kjent som en av verdens beste strender, med sitt turkisblå vann og glitrende hvit sand. Stranden er også berømt for sine spektakulære solnedganger. Ta en sykkeltur rundt øya for å utforske den naturlige skjønnheten, eller nyt en middag med ferske sjømat ved strandkanten. 

Den eneste måten å besøke Formentera fra Ibiza er med ferge på ruten Ibiza Formentera. Baleàrias hurtigbåter går fra havnen i Ibizas hovedstad og etter rundt 30 minutter vil du gå i land i havnen i Formentera, i landsbyen La Savina.

3. Playa de Las Canteras, Gran Canaria, Kanariøyene

Las Canteras-stranda i Las Palmas er viden kjent for å være en av Kanariøyenes beste strender, og en av landets beste bystrender. Foto: Wikimedia Commons

Las Canteras er en av Gran Canarias mest berømte strender, og med god grunn. Denne langstrakte stranden har en naturlig revbarriere som skaper et rolig og trygt badeplass, perfekt for familier og svømmere. Med et pulserende liv både på og utenfor stranden, inkludert en strandpromenade med restauranter, barer og butikker, er det aldri et kjedelig øyeblikk på Las Canteras.

Du kommer deg enkelt til Las Canteras med buss nummer 91 fra Mogán, Puerto Rico og Arguineguín. Når du ankommer San Telmo bussterminal kan du ta en taxi til stranda. Fra Playa del Inglés kan du ta buss nummer 1.  

Tar du bussen frem til siste stopp, Santa Catalina, kan du gå til stranda på 5-10 minutter. 

4. Playa de Bolonia, Tarifa

Bolonia-stranda har tidligere blitt kåret til den nest beste stranda i Europa. Foto: Lukasz Janyst/Shutterstock

Bolonia-stranden er en av Spanias best bevarte «hemmeligheter». Spesielt hemmelig er den likevel ikke, for stranda har tidligere blitt kåret til den nest beste i Europa av magasinet European Best Destinations, ifølge Sevilla Secreta. Dette uberørte paradiset er kjent for sin vidstrakte hvite sandstrand, dramatiske sanddyner og krystallklart vann. Det er også hjem til Baelo Claudia, en godt bevart romersk by. Den er et utmerket sted for padlebrett og snorkling, men vil du surfe bør du heller besøke Playa de los Lances og Playa de Valdevaqueros.  

Bolonia-stranden ligger 22 km nordvest for Tarifa i Andalucia. Du kan kjøre eller ta en lokal buss fra Tarifa (i sommermånedene).  

5. Playa de Alcudia, Mallorca, Balearene

Playa de Alcudia på Mallorca er både populær og vakker. Foto: ABC Mallorca

Alcudia-stranden på nordkysten av Mallorca er en familiefavoritt takket være sitt rolige vann og myk sand. Denne strekningen på over 7 kilometer tilbyr massevis av plass for sandborgerbygging og soling. I nærheten finner du et bredt utvalg av restauranter, barer og butikker.

Alcudia-stranden ligger på nordsiden av Mallorca, ca. seks mil utenfor Palma de Mallorca, og kan nås med bil, buss eller taxi derfra.  

6. Playa del Silencio, Asturias

Playa del Silencio i Asturias er omgitt av spektakulære klipper. Foto: Turismo Asturias

Playa del Silencio er en sjarmerende bukt med klippeformasjoner som stiger dramatisk fra havet. Dette avsidesliggende stedet i Asturias-regionen er en fredelig flukt fra det travle bylivet. Den er ideell for de som søker en mer rolig og meditativ strandopplevelse.

Dette fredelige stedet ligger i regionen Cudillero i Asturias. Det er best å kjøre, men vær oppmerksom på at det siste stykket ned til stranden må gjøres til fots.

7. Playa de Papagayo, Lanzarote, Kanariøyene

Playa de Papagayo på Lanzarote er godt bortgjemt, men finner du frem får du deg garantert en unik strandopplevelse. Foto: Hola Islas Canarias

Lanzarotes Papagayo-strand er kjent for sin naturlige skjønnhet. Omkranset av vulkanske klipper, er det rolige, krystallklare vannet ideelt for snorkling. Stranden er litt isolert, noe som gjør den perfekt for de som søker et rolig og fredelig sted å slappe av og sole seg.

Stranden ligger i kommunen Yaiza, på sørspissen av Lanzarote, og tilhører Los Ajaches naturreservat. Du kan ta en buss som stopper i nærheten av stranden. Du kan også kjøre med bil, men du må betale en avgift for å få tilgang til veien som fører til stranden. Du kan gå til fots eller sykle langs en sti som starter fra Playa Blanca. Uansett hvilket alternativ du velger, må du være forberedt på å gå ned noen trapper for å nå selve stranden.

8. Playa de Zahara, Cadiz

Zahara De Los Atunes. Foto: Marcin Jucha/Shutterstock

Zahara de los Atunes er kjent for sin lange gylne sandstrand og imponerende utsikt over Atlanterhavet. Denne avslappede stranden er populær blant lokale innbyggere og tilbyr et bredt spekter av aktiviteter, fra fiske til vindsurfing. Nyt en deilig fersk tunfisk, regionens spesialitet, på en av de lokale restaurantene.

Zahara de los Atunes ligger på Costa de la Luz i Andalucia. Den kan nås med bil eller buss fra Cadiz. Den raskeste måten er å ta en taxi, som tar omtrent en time. Den billigste måten er å ta bussen fra Cadiz til Zahara de los Atunes.  

9. Cala Comte, Ibiza, Balearene

Cala Comte er en favorittstrand blant turister. Foto: Pawel Kazmierczak/Shutterstock

Cala Comte er kjent for sin betagende utsikt over det azurblå Middelhavet og de omkringliggende øyene. Denne populære stranden er kjent for sin uforglemmelige solnedgang, noe som gjør den til en favoritt blant turister og lokalbefolkningen. Slapp av med en forfriskende cocktail på en av klippebarene, mens du beundrer den spektakulære utsikten.

Cala Comte ligger på vestsiden av Ibiza. Den kan nås med bil, motorsykkel, eller med buss fra Ibiza by.

10. Playa de Maspalomas, Gran Canaria, Kanariøyene

 Maspalomas-sanddynene er verdenskjente og en populær attraksjon på Gran Canaria. Foto: El Coleccionista de Instantes Fotografía & Video

Maspalomas-stranden er kjent for sine ikoniske sanddyner, som skaper en ørkenlignende atmosfære. Dette enorme området er perfekt for lange turer, soling, og svømming. Det historiske fyrtårnet, som daterer seg tilbake til 1890-tallet, er også verdt et besøk.

Vær oppmerksom på at sanddynene er regnet som et beskyttet naturområde. Det er mange regler for hvor du kan bevege deg, og områder som er forbudt er skiltet eller markert med gjerder. Er du i tvil har vi laget denne guiden

Maspalomas-stranden ligger på sørspissen av Gran Canaria, og kan nås med bil eller buss fra Las Palmas og Mogán.

11. Playa de Gulpiyuri, Asturias 

Vi er tilbake i Asturias, der denne lille stranda blir forsynt av saltvann gjennom underjordiske tunneler. Foto: Turismo Asturias

Gulpiyuri er en unik strand som ligger i innlandet og er kjent for sin sjeldne geologiske formasjon. Denne lille stranden blir fylt med saltvann gjennom en serie underjordiske tunneler fra Biscayabukta. Dette er en skjult perle som absolutt er verdt et besøk. 

Gulpiyuri-stranden ligger nær Naves, mellom Ribadesella og Llanes. Det er best å kjøre, og det siste stykket må gås til fots.

12. Cala Macarella, Menorca, Balearene

Mer idyllisk enn dette får du det ikke, og derfor er Macarella en av Spanias beste strender. Foto: Turismo Menorca

Cala Macarella er en av de vakreste buktene på Menorca, med sin hvite sand og turkise vann omkranset av frodige grønne trær. Det er en idyllisk setting perfekt for avslapning, soling og svømming.

Cala Macarella ligger på sørkysten av Menorca. Du kan kjøre eller ta en buss fra Ciutadella.

13. Playa de los Genoveses, Almeria 

Uberørt og vakkert. Foto: Lunamarina/Shutterstock

Los Genoveses-stranden er kjent for sin naturlige, uberørte skjønnhet. Denne bortgjemte stranden ligger i Cabo de Gata-Níjar naturpark og er fri for enhver form for urban utvikling, noe som gjør den til et perfekt sted for naturkjære.

Los Genoveses ligger i Cabo de Gata-Níjar naturpark i Almeria. Du kan kjøre, men vær oppmerksom på at parkering kan være begrenset.

14. Playa de la Victoria, Cádiz 

Mange enes om at dette er den beste bystranda i Cadiz. Det er også en av de beste i Spania. Foto: Jose Pizarro/Shutterstock

La Victoria-stranden i Cádiz er en av de mest populære strendene i Andalucia, takket være sin fine sand, klare vann og utmerkede fasiliteter. Stranden er også kjent for sin vakre solnedgang og det livlige nattelivet i området. 

La Victoria-stranden ligger i Cádiz by, og kan enkelt nås til fots, med buss eller bil fra bysentrum.

15. Playa de Rodas, Islas Cíes, Galicia

En av spanias mest spektakulære og vakre strender finner du i Vigo. Foto: Lunamarina/Shutterstock

Playa de Rodas er en av de mest spektakulære strendene i Spania, beliggende i den nasjonale maritime parken Islas Cíes. Dens myke hvite sand og krystallklare vann er nesten karibiske i utseende, og gir et perfekt bakteppe for en avslappende dag på stranden. 

For å komme til Islas Cíes kan du ta en båt fra Vigo, Cangas, eller Baiona. Fra øyas hovedhavn kan du gå til Rodas-stranden.

16. Cala Salada, Ibiza, Balearene

En liten men vakker strand som lett sklir inn på lista over Spanias beste strender. Foto: Visit Sant Antoni

Cala Salada er en populær strand blant lokalbefolkningen på Ibiza, kjent for sin rolige atmosfære og vakre natur. Stranden er omgitt av furuskog og har klart, grunnt vann som er ideelt for svømming.

Cala Salada ligger på vestsiden av Ibiza. Den kan nås med bil, motorsykkel, eller med buss fra San Antonio.

17. Playa de Torimbia, Asturias

Nok en strand i Asturias som havnet på vår liste over de beste strendene i Spania. Foto: Turismo Asturias

Torimbia er en av de vakreste strendene på den nordlige kysten av Spania. Denne ville og uberørte stranden er omgitt av grønne klipper og tilbyr fantastisk utsikt over Biscayabukta.

Torimbia ligger nær Niembro, mellom Ribadesella og Llanes. Det er best å kjøre, og det siste stykket må gås til fots.

18. Playa de Las Teresitas, Tenerife, Kanariøyene

Las Teresitas-stranda nord på ferieøya Tenerife. Foto: Dronepicr, CC BY 2.0 via Wikimedia Commons

Las Teresitas er en av de mest kjente strendene på Tenerife. Denne brede stranden er dekket med gyllen sand importert fra Sahara, og gir et stort område for soling og svømming. Stranden er også beskyttet av en kunstig bølgebryter, som gjør vannet rolig og trygt for badegjester.

Las Teresitas ligger i nærheten av Santa Cruz, hovedstaden på Tenerife. Den kan enkelt nås med bil, buss eller sykkel.

19. Cala Galdana, Menorca, Balearene

En pittoresk og vakker strand omringet av skog og skjønnhet. Foto: Serenity-H/Shutterstock

Cala Galdana er kjent for sin pittoreske skjønnhet og familievennlige atmosfære. Denne halvmåneformede stranden er omgitt av høye klipper og furuskog, og har myk hvit sand og klart turkist vann.

Cala Galdana ligger på sørkysten av Menorca. Du kan kjøre eller ta en buss fra Ferreries eller Ciutadella.

20. Amadores, Gran Canaria, Kanariøyene

Amadores-stranda på Gran Canaria. Foto: Valery Bareta/Shutterstock

Amadores-stranden, som ligger på sørvestkysten av Gran Canaria, er kjent som en av de beste strendene i Spania. Det er ikke uten grunn. Den vakre, hvite sanden, er importert fra Karibien og gir stranda et eksotisk preg. Stranda er bygget inn av en kunstig barriere, slik at den er beskyttet mot bølger. Langs stranda går det en bred promenade med utesteder og butikker. 

Du kan gå til Amadores fra andre populære feriebyer som Puerto Rico, eller ta buss/taxi fra Arguineguín, som ligger 10 - 15 minutter unna. 

 
 

Debatt
Canariavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.