Antallet døde oppjustert til 24


Antallet døde i migrantbåten som ble funnet 50 mil utenfor Kanariøyene på mandag er oppjustert til 24.

To av de omkomne var mindreårige, ifølge regjeringsdelegaten på Kanariøyene.

Arbeidet med å få de døde ut fra båten skal ha vært vanskelig. Brannvesenet måtte kutte opp deler av båten får å få ut kropper som satt fast i båten, skriver Canarias 7.

Tre overlevende ble reddet ut fra båten av helikopter, etter at denne ble funnet av et redningsfly fra det spanske luftforsvaret.

Båten og de omkomne ankom Los Cristianos-havna på Tenerife i går.

Alvorlig

Kanariøyene opplever for tiden en av historiens mest alvorlige migrantkriser. I 2020 kom det 23 000 båtmigranter til ferieøyene fra Afrika.

Så langt i år har det kommet 4361 båtmigranter til Kanariøyene fordelt på 119 båter, ifølge de siste tallene fra regjeringsdelegasjonen på Kanariøyene.

Livsfarlig rute

Medregnet de 24 døde som ble funnet denne mandagen har over 90 mennesker mistet livet så langt i år.

Med dagens tall dør en av 49 migranter på ruten til Kanariøyene. I 2020 døde en av 27 migranter som satt ut på den livsfarlige ruten, ifølge tall fra IOM. 850 migranter ble bekreftet omkommet i fjor.

Flyktningorganisasjonen Caminando Fronteras anslår derimot at 1851 mennesker har mistet livet i 2020 etter å ha blitt meldt savnet til organisasjonen.

Å stadfeste nøyaktig hvor mange som har mistet livet på ruta til Kanariøyene er tilnærmet umulig, ifølge den spanske flyktninghjelpen CEAR.