Siste

Calima og økte temperaturer denne helgen


Denne helgen skulle egentlig et regnvær treffe Kanariøyene som følge av storm nord for fastlandet, men nå ser det ut til at dette vil passere nært Azorene, uten å treffe øygruppen.

Det er fortsatt muligheter for noe regn enkelte steder denne helgen, men hovedsaklig vil øygruppen få økte temperaturer ettersom stormen forstyrrer passatvindene. Dermed måtte også meterologene i Aemet endre sin prognose for helgen.

Slik det ser ut nå vil uværet ikke treffe Kanariøyene, men fraværet av passatvindene fører istedet til økte temperaturer. Det er også forventet overskyet vær og muligheter for calima.

Fredag

Las Palmas: 22°C | Santa Cruz de Tenerife: 24 

På fredag blir det overskyet på Lanzarote og Fuerteventura, og perioder med overskyet vær på de andre øyene. Det blir muligheter for calima, spesielt i høyden, og små temperaturendringer. Stort sett vindstille, men med svak bris langs kysten.

Fjellene på Tenerife får kraftig sør-vestlig vind opp til  full storm i kastene tidlig på dagen, som kan nå 90 km/t enkelte steder.

Lørdag

Las Palmas: 23°C | Santa Cruz de Tenerife: 24

På lørdag blir det perioder med overskyet vær tidlig på dagen, men stort sett skyfritt mot kvelden. Uvær sør for øygruppen tidlig på dagen kan føre til nedbør enkelte steder. Temperaturen øker noe, med svak bris langs kysten. Fjellene på Tenerife får kraftig sør-vestlig vind enkelte steder, opp til 80 km/h i kastene.
Så farlig er calima – 10 tips når sandstøvet kommer
 

Søndag

Las Palmas: 24°C | Santa Cruz de Tenerife: 26

På søndag stiger temperaturen både langs kysten og i fjellene. Tidlig på dagen kan det bli overskyet flere steder, men stort sett blir det delvis skyet. Vinden vil fortsatt være kraftig i fjellene på Tenerife.

Mandag

Las Palmas: 26°C | Santa Cruz de Tenerife: 27

Videre ut i uken spår Aemet ytterligere temperaturendringer, spesielt i sentrale strøk. overskyet tidlig på dagen og muligheter for regn på de vestlige øyene. Svak vind vil blåse fra nordøst på de østlige øyene, og fra øst på de vestlige øyene. Vinden i fjellene på Tenerife er forventet å fortsette.
Slik takler du hetebølgen