Illustrasjon: Envato Elements

Covid-19 har tatt 400 liv på Kanariøyene


Helsedepartementet på Kanariøyene har bekreftet tre nye dødsfall som følge av Covid-19 det siste døgnet. Dermed har antallet døde nådd 400 på øygruppen siden pandemien begynte.

De tre dødsfallene var alle på Tenerife, og alle var i alderen 75-76 år.

I dag bekreftet helsemyndighetene også 108 nye smittetilfeller. 70 av disse er på Tenerife, mens Gran Canaria har registrert 33, Lanzarote 2, La Palma 2 og El Hierro 1 nytt tilfelle.

Dette er det laveste antallet nye tilfeller på et døgn siden 7. desember, men det er snakk om midlertidige tall som kan endres når den første koordinerte oppdateringen etter julen kommer på mandag 28. desember.

Siden pandemien begynte har 26 135 personer blitt smittet på Kanariøyene og 400 av disse har mistet livet. 1,53% av de smittede har dermed mistet livet etter å ha fått påvist Covid-19 på øygruppen.

Vaksinering starter i dag

Denne søndagen startet vaksineringen mot coronaviruset opp på Kanariøyene. Pfizer-vaksinen har blitt fraktet til øygruppen av luftforsvaret.

Den distribueres fra Tenerife til de andre øyene med helikopter i dag, og den første dosen blir satt i ettermiddag på Hospital Nuestra Senora De Los Dolores på Tenerife.

På alle øyene er det pleiehjem for eldre som står først i køen. På Gran Canaria får beboere på El Pino vaksinedosen først.

 
Advarer mot vaksinesvindel
 
På Fuerteventura har eldrehjemmet Castillas de Ángel blitt utvalgt, mens de to eldrehjemmene Amavir Haría og Las Cabreras Doctor Domingo Guzmán er først ut på Lanzarote.

På La Gomera får beboere på Inmaculada Concepción vaksinen først, mens det på La Palma er et senter for funksjonshemmede og eldre ved navn Nina Jaubert som får tilsendt de første dosene.

På El Hierro får personer ved eldresenteret El Pinar komme først i køen.