Siste

Dette skal du gjøre hvis du har symptomer på coronavirus


Helseministeren på Kanariøyene, Teresa Cruz Oval, sier det er viktig at personer som tror de har symptomer på coronavirus ikke drar rett til legen eller sykehuset, men ringer 112.

Dette sier Oval i en pressekonferanse hun holdt sammen med sjefen for epidemiologi-tjenesten i det kanariske helsevesenet, Domingo Núñez.

De påpeker at det er meget viktig at alle samarbeider for å hindre spredningen av coronaviruset. Det er helsepersonell som skal komme til deg for å utføre virusprøver, og ikke du som skal oppsøke legekontoret.

Núñez forklarte også at det er økt press på helsevesenet på øygruppen nå, ogg at dette presset vil øke på grunn av det store antallet italienere på Kanariøyene, samt mange reisende mellom Italia og øygruppen.

Dersom du har symptomer på coronavirus skal du ta kontakt med helsevesenet ved å ringe 112, slik at du sammen med disse kan avtale hvordan helsepersonell kan ta prøver av deg.

Symptomer på coronavirus

Viruset fører til en infeksjon i luftveiene, og symptomene kan være alt fra milde til mer alvorlige. Det er også vanlig å få feber. De med mild sykdom får gjerne sår hals og  hoste. Hos de med mer alvorlig sykdom blir mange diagnostisert med lungebetennelse, pustevansker, og lungesvikt, ifølge Folkehelseinstituttet.

Symptomer på coronavirus
  • De vanligste symptomene på covid-19 er feber, hoste og tungpustethet.
  • Mange får også vondt i hodet og kroppen.
  • En del blir sår i halsen.
  • Covid-19 kan hos enkelte føre til lungebetennelse.
(Kilde: Helsenorge.no)

Myndighetene har også opprettet en egen informasjonstelefon på Kanariøyene, hvor man kan ringe inn hvis man har spørsmål om coronaviruset. Denne linjen har den siste tiden fått inn mer enn 2000 henvendelser.

Nummeret dit er: +34 900 112 061.

Dette er saken:

Coronaviruset er bekreftet på Gran Canaria

Coronavirus: fire bekreftet smittet – 1000 hotellgjester i karantene på Tenerife

Tester alle med lungebetennelse for coronavirus

 

Foto i saken: Envato Elements