Siste
To redningsbåter i havna i Arguineguín. Foto: Canariavisen

Tragedie etter at migrantbåt havarerte

En båt med over 200 passasjerer ble reddet natt til lørdag. Antallet døde er nå oppjustert til minst 20 personer.


SISTE: Antallet døde oppjustert til minst 20 

En migrant er død, fire ble evakuert med helikopter og 11 er innlagt på sykehus, etter at en migrantbåt havnet i trøbbel og måtte reddes sør for Tenerife tidlig lørdag morgen. 

Sjøredningstjenesten har opplyst at migrantbåten hadde over 200 passasjerer, og at båten hadde fått motorstopp.

Båten ble lokalisert utenfor Tenerife fredag ettermiddag, og både politi og sjøredningstjenesten rykket ut med båter for å hjelpe passasjerene.

De ble reddet natt til lørdag, men blant passasjerene var det én avdød person. Flere var på randen til å miste bevisstheten, og ble raskt fraktet med helikopter til Tenerife. 

De øvrige passasjerene fra båten ankom Los Cristianos-havna sør på Tenerife i 05:30-tiden lørdag morgen. 

Sju personer hadde behov for behandling etter ankomst sjøveien, og ble innlagt på sykehus, opplyser Røde Kors. Til sammen er elleve personer nå innlagt. 

Farlig migrantrute

Migrantruta mellom Vest-Afrika og Kanariøyene er ansett som verdens farligste. 

Så langt i år har det vært minst 74 dødsfall langs ruta. Dette tallet inkluderer de 39 personene som døde 21. juni 2023 da båten deres sank utenfor kysten av Kanariøyene.

Ifølge flyktningorganisasjonen Caminando Fronteras, måtte passasjerene vente over 12 timer på hjelp, en sak Ombudsmannen i Spania nå har besluttet at skal granskes

Trolig har langt flere mistet livet, ettersom mange dødsfall forblir urapportert. 

Ifølge Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM) reiste 1126 av de 2556 personene som døde på veien til Europa, i retning Kanariøyene. 

Så langt i år har rundt 22 000 båtmigranter kommet frem til Kanariøyene fra Vest-Afrika. Over 8000 av disse ankom på bare to uker i begynnelsen av oktober, ifølge Reuters

Rettelser: 

Vi skrev først at fire personer ble innlagt etter evakuering med helikopter, og at flere hadde behov for behandling på legevakt etter ankomst. Det stemmer ikke, da også de som hadde behov for behandling etter ankomst sjøveien ble innlagt på sykehus.