Kanariøyene

Spania

2456

Bekreftet smittet

162

Døde

2225

Friskmeldt

252 130

Smittet

28 392

Døde

150 376

Friskmeldt

Smittestatus på Kanariøyene

2456

Bekreftet smittet

162

Døde

Annonse

Farenivået for skogbrann blir reaktivert på flere av Kanariøyene

av | 26.08.2019

Nok en gang er det erklært skogbrannfare på flere av Kanariøyene. Varselet som gikk ut på søndag blir nå reaktivert fra denne mandagen på flere av Kanariøyene. Varselet gjelder fra mandag på El Hierro, La Palma, La Gomera, Tenerife, og Gran Canaria.

Reaktiveringen av farevarselet kommer etter at den store skogbrannen som har herjet i fjellene på Gran Canaria siden 17. august ble erklært under kontroll natt til mandag. Dette betyr ikke at brannen er fullstendig slukket, men at mannskapene nå har kontroll på situasjonen.

Myndighetene ber nå folk om å forholde seg til disse tipsene, for å unngå flere skogbranner, og for å sikre seg selv dersom en brann skulle oppstå.

 1. Ikke kast søppel i naturen, spesielt ikke fyrstikker, sigarettsneiper, eller glass.
 2. Alltid sørg for at du har tillatelse hvis du skal brenne bråte. Øyrådet vil sørge for ressurser for å utføre dette på en trygg måte.
 3. Camping er kun tillatt i områder som er merket for dette. I tillegg er det påkrevd å søke tillatelse for å campe. Dette er for at myndighetene skal vite hvilke områder som må evakueres i en eventuell brann.
 4. I fjellet kan du kun fyre bål og grille i spesifikke, oppmerkede områder, og kun i ovner som er bygd for formålet på stedet. Husk å slukke bålet før du drar fra stedet.
 5. Det er rådet til å ha utstyr for å begrense gnister, en såkalt «spark arrestor», på off-roadkjøretøy som brukes i fjellene.
 6. Når risikoen for brann bør du ikke dra opp i fjellene hvis du ikke kjenner terrenget, veiene, og alternative veier ut av området. Prøv å gå i områder hvor du har god sikt.
 7. Å kjenne området og risikoene du kan møte på gjør deg og skogen sikrere.
 8. Hvis du oppdager en skogbrann eller røyk, ring 112 øyeblikkelig.
 9. Prøv å rapportere din lokasjon så nøyaktig som mulig.
 10. Kom deg i sikkerhet.
 11. Hvis du blir omringet av brann, prøv å nå et område som allerede har brent, beveg deg bort fra flammene, beveg deg på siden av brannen, og i motsatt retning av vindretningen.
 12. Aldri opphold deg på toppen av et fjell eller løp oppover. Flammene beveger seg 17 ganger så raskt som deg.
 13. Hvis situasjonen blir farlig, legg deg på bakken, pust gjennom en våt klut eller klesplagg. Aldri forsøk å dra fra området via veier som er påvirket av brann eller mye røyk.
 14. Når du evakuerer området, ikke løp, men gå rolig ned via en sikker rute.
 15. Under en brann er det forbudt å ta seg inn i området som er rammet. Ta kontakt med rådhuset/kommunehuset dersom du vil hjelpe til – det er disse som organiserer en eventuell frivillig innsats.

Andre nyheter:

FHI: Trygt å reise til Kanariøyene

FHI: Trygt å reise til Kanariøyene

Mange sitter fremdeles på gjerdet når det kommer til å dra på ferie utenfor Norge, til tross for oppdaterte reiseråd fra UD. Basert på svar fra Canariavisens lesere i kommentarfeltet på Facebook ser det ut til at rundt 7 av 10 velger å ikke reise til Kanariøyene i...

Dette betyr de nye reiserådene for reiseforsikringen

Dette betyr de nye reiserådene for reiseforsikringen

Dette sier forsikringsselskapene om dekningen under nye reiseråd. Folkehelseinstituttet kom med nye reiseråd 10. juli, som trer i kraft fra onsdag 15. juli. Dermed kan nordmenn reise til en rekke land i Europa uten å måtte gå i karantene når de kommer hjem til Norge....

Aggressiv familie sendte tre politifolk på sykehus i Vecindario

Aggressiv familie sendte tre politifolk på sykehus i Vecindario

Betjenter fra Guardia Civil måtte forrige fredag rykke ut en bolig i Vecindario på grunn av husbråk. Her skal politiet ha blitt møtt av en slåsskamp som var så voldelig at helsepersonell ikke kunne assistere de skadde, og Guardia Civil ba derfor om forsterkninger fra...

Snart en hel måned siden forrige coronadødsfall

Snart en hel måned siden forrige coronadødsfall

Det er 29 dager siden forrige dødsfall som følge av Covid-19 på Kanariøyene. Det forrige dødsfallet ble rapportert 13. juni på Gran Canaria. Helsedepartementet på Kanariøyene har oppdatert sine offisielle tall, som viser at det er 73 aktive smittetilfeller på...

25 prosent av disse bedriftene kan gå konkurs

25 prosent av disse bedriftene kan gå konkurs

Kanariske bedrifter advarer mot at små bedrifter ikke vil kunne åpne igjen etter helsekrisen hvis ikke turisten tar seg opp. De små og mellomstore bedriftene på øyene er klare på at ordningen for permitteringslønn (ERTE) ut året er avgjørende for å redde turist- og...

Nok en påkjørsel utenfor Arinaga – en mann er alvorlig skadet

Nok en påkjørsel utenfor Arinaga – en mann er alvorlig skadet

En 32 år gammel mann er alvorlig skadet etter å ha blitt påkjørt på motorveien utenfor Arinaga. Hendelsen skal ha funnet sted i sørgående retning like utenfor Arinaga langs motorveien GC-1. Politiet fikk melding om ulykken like etter kl. 08 lørdag morgen. Den 32 år...