VIDEO: "Bentago Express" gikk på grunn for en uke siden. I dag fikk bilene kjøre i land.

Fergedramaet er over: I dag kom bilene i land


Etter en krevende uke for passasjerer, redningsmannskaper og fergeselskapet kom «Bentago Express»-fergen til Fred Olsen Express endelig i havn ved midnatt i går. Først i dag kunne endelig passasjerene få den gode nyheten om at bilene deres endelig var på land.

Mannskapene har ventet med å flytte bilene til de var sikre på at fergen var stabil, og dette arbeidet har vært omfattende. Nå skal passasjerene endelig bli gjenforent med bilene sine, og lasten som skulle kommet til Gran Canaria forrige torsdag har også kommet i land.

SE VIDEO I TOPPEN AV SAKEN. 

Skal repareres

Nå skal arbeidet for å reparere skipet som gikk på grunn under uværet i forrige starte. Det er ventet at det må utføres omfattende reparasjoner på fergas skrog etter at ferga har blitt utsatt for flere forsøk på å taue den inn til havna.

Flåtedirektøren i Fred Olsen er godt fornøyd med at bilene nå er på land, og har forklart at sikringsarbeidet var komplisert. Skipet blir holdt flytende av spesielle luftbeholdere, og dette måtte man hele tiden kompensere for ved å laste av den skadde siden først.

Mistet flyteevnen

Skipet har siden det gikk på grunn hatt slagside mot babord på grunn av lekkasjer i motorrommet, og har hatt store problemer med flyteevnen som følge av dette.

Etterhvert som bilene ble fraktet av skipet måtte mannskapene justere luftmengden for å holde skipet stabilt til enhver tid.

De 27 passasjerbilene og ni lastebilene er nå trygt på land, samtidig som mannskapene benyttet sjansen til å frakte to luftkompressorer ombord i ferga for å stabilisere ferga ytterligere.

Saken fortsetter under annonsen.
 

Dette skjedde

»Bentago Express» som går på ruta mellom Tenerife og Gran Canaria gikk på grunn da den skulle legge til kai i Agaete på Gran Canaria. Ulykken skjedde da ferga forsøkte å kompensere for kraftig vind, som også gjorde redningsarbeidet vanskelig.

Etter flere forsøk på å taue skipet ble det besluttet at passasjerene skulle evakueres dagen etter ulykken. 59 passasjerer, inkludert et spedbarn, ble fraktet til land av redningstjenesten. Også brannmannskaper og deler av mannskapet ombord ble evakuert, i tillegg til flere kjæledyr.

Fred Olsen Express har selv hatt ansvaret for bergingsoperasjonen i etterkant.

Saken fortsetter under annonsen.
 

Bekymret for dieselsøl

Kanariske myndigheter og regjeringen i Spania satt også ned en kommite for å beskytte kystlinjen i Agaete på Gran Canaria mot dieselsøl etter fergeulykken.

Et hull i skroget på Fred Olsen-fergen som gikk på grunn har ført til at drivstoff har lekket ut i havet, og myndighetene har bekreftet at det er snakk om diesel. Diesel er mer vannløselig enn olje, og eksperter fra redningstjenesten sier derfor at lekkasjen ikke var veldig alvorlig.
Overvåkning av vannflaten har blitt utført fra et fly og helikopter, og fergeselskapet leide inn et selskap som spesialiserer seg på å stanse drivstoffsøl. Disse satt opp barrierer i vannflaten for å hindre spredning og miljøskader.