Presidenten i øyrådet på La Gomera ber om strengere tiltak på de hardest rammede øyene. Foto: De Cedro02 - Trabajo propio, CC BY-SA 4.0 / Lisens

Foreslår portforbud for Gran Canaria, Lanzarote og El Hierro


I et intervju med RNE sa presidenten for øyrådet på La Gomera, Casimiro Curbelo, at Kanariøyene bør gå i et helt eller delvis portforbud på grunn av den økte smittespredningen.

Curbelo sier han mener tøffere tak må til for å kontrollere coronaviruset på øygruppen.

– Det kunne vært tre andre øyer, men hvis Gran Canaria, Lanzarote og El Hierro har veldig høy smittespredning må tiltak iverksettes, sa han i intervjuet.

– Hvis portforbud på hele eller deler av en øy er nødvendig, så gjør det. Hvis ikke kommer vi oss aldri ut av denne virkeligheten, la han til.

Over 4000 aktive tilfeller på Gran Canaria

Gran Canaria er den hardest rammede øya under den andre bølgen av pandemien. Øya har nå 4095 aktive tilfeller, som tilsvarer 481 per 100 000 innbyggere, ifølge nye data som ble tilgjengelige denne mandagen. På El Hierro er også andelen smittede stor, til tross for en beskjeden total på 37 smittede. Dette kommer av øyas lille befolkning på rundt 10 000 personer, og dermed har øya 337 tilfeller per 100 000 innbyggere. Lanzarote har 333 tilfeller per 100 000 innbyggere, med 508 aktive tilfeller.

Derfor er det så mye smitte på Gran Canaria
 

La Gomera er en av øyene med minst smitte. Med kun 10 aktive tilfeller har de 46 smittede per 100 000 innbyggere.

Som mange andre politikere på øygruppen har påpekt før han, er også Curbelo for at virusprøver må utføres på flyplasser og i havner, slik at det ikke sprer seg mellom øyene. Han innrømmer likevel at det ville vært vanskelig i praksis på grunn av trafikkvolumet på øyene.