I dag åpner Spania –⁠ 400 flyvninger til og fra Kanariøyene


Kanariøyenes flyplasser åpner i dag for internasjonale turister og reisende, og antallet flyvninger til og fra øygruppen dobler seg til 400.

Det er nyhetsmagasinet til den spanske flyplassoperatøren Aena som melder dette. Av de planlagte operasjonene er 82 internasjonale, som er langt høyere enn de 10 flyvningene av denne typen som var i drift før 1. juli.

Spania åpnet allerede grensene mot EU 21. juni, med unntak av Portugal. Men det var først i dag at flyselskapene virkelig trådte på gassen for å sende internasjonale reisende til og fra Spania.

Av de 400 flyvningene som er planlagt på øygruppen i dag er rundt halvparten ankomster, resten avganger. I tillegg er det forventet at antallet flyvninger vil stige til 450 om dagen i helgen, og at rundt 100 av disse vil være internasjonale.

Det er som forventet Gran Canaria som får mest trafikk: 134 flyvninger fordelt på ankomster og avganger er planlagt i dag, og 28 av disse er internasjonale. Lanzarote har planlagt 66 flyvninger i dag, og 20 er fra utlandet. Fuerteventura har 44 flyvninger med 14 internasjonale, og Tenerife Sør har 26 ankomster og avganger til sammen, hvorav 20 er internasjonale.

Resten av Kanariøyene vil kun operere innenlandsflyvninger i dag.

Streng helsekontroll

Reisende som kommer til Kanariøyene og Spania forøvrig kan forvente seg strenge helsekontroller etter anbefalingene fra Europakommisjonen, EUs flysikkerhetsbyrå EASA, og det Europeiske senteret for sykdomskontroll og forebygging, ECDC. Klikk deg inn på saken under for å lese mer om hva du kan forvente når du ankommer en spansk flyplass i den nye normalen.
Dette kan du forvente når du lander i Spania