Siste

Influensaepidemien: fem personer mistet livet denne uken på Kanariøyene


I løpet av de influensasesongen har viruset tatt livet av åtte personer, men fem av disse mistet livet denne uken. 94 personer er så langt innlagt på sykehus med alvorlig sykdom. Halvparten av alle som ble innlagt på sykehus var 65 år eller eldre.

Les også: Mange får influensa på Gran Canaria i vinter: - Deb beste behandlingen er å vaksinere seg, sier norsk lege.

Influensaen krevde i forrige uke ytterligere fem liv på Kanariøyene. Tre menn og to kvinner døde som følge av alvorlig influensasykdom og sekundærinfeksjoner. Sykdom fortsetter å spre seg i økende, men fortsatt lav intensitet.

Antallet sykdomstilfeller er nå oppe i 137,09 tilfeller per 100.000 innbyggere.

Av de som mistet livet var halvparten mellom 15-64 år, og halvparten over 65 år. Alle hadde en form for risikofaktor, men bare tre av de åtte som har mistet livet så langt var vaksinert.

Selv om årets influensa fremdeles sprer seg i økende tempo er det lav intensitet så langt på Kanariøyene. På nasjonalt nivå ligger tallet på smittede oppe i 203,1 mennesker per 100.000 innbyggere, i følge den siste rapporten fra influensaovervåkningen ved Carlos III-instituttet.

I regionene Asturias, Navarra og La Rioja er influensaintensiteten høy, og i Cantabria, Castilla León, Baskerland, og Ceuta og Melilla er det middels instensitet. I de andre regionene er det lav intensitet på epidemien.